Een schutting biedt je privacy en rust in de tuin. Toch kiezen steeds minder mensen voor een standaard schutting, omdat die nogal saai is. Wie wil nou de hele tijd tegen wat saaie planken aan kijken? Gelukkig zijn er ook andere schuttingen. Bijzondere schuttingen vanwege het materiaal, de stijl of de uitvoering. Wij vonden 10 prachtige schutting ideeën om ook jouw tuin te voorzien van de nodige privacy!

1. Bamboe schutting

Een schutting hoeft niet uit planken te bestaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie, bamboe schutting? Deze schutting is niet alleen geschikt om privacy te bieden, maar is ook mooi én goed voor het milieu.

Bamboe schutting ideeën

www.welke.nl

2. Schutting van takken

Een schutting van gevlochten takken is ook een mooie toevoeging aan de tuin. Ook hier geldt dat het idee erg milieuvriendelijk is, want er gaan weinig grondstoffen verloren bij het snoeien van de takken voor deze schutting.

Gevlochten takken als schutting

www.welke.nl

3. “Ouderwetse” schutting

Ondanks dat we hier originele schutting ideeën aandragen, komt er toch een ‘ouderwetse’ schutting naar voren. Waarom? Omdat deze schutting dan wel het ouderwetse uiterlijk heeft, maar dankzij de bijzondere houtkeuze er strak en modern uitziet.

Halfopen houten schutting met wisselende planken

www.futuregreenstudio.com

4. Gesloten schutting

Sommige mensen hebben liever een stevige, gesloten schutting. Dit kan ook heel mooi en decoratief zijn. En sowieso is het praktisch wanneer mensen geneigd zijn op of over de schutting te klimmen (denk aan kinderen die even een bal uit jouw tuin willen halen). Een gesloten schutting biedt die mogelijkheid niet en biedt dus ook meer privacy en rust.

Hoge gesloten schutting

www.hendycurzon.co.uk

5. Open houten raster met planten

Zoek je schutting ideeën voor een schutting midden in de tuin? Dan is een open raster een mooie oplossing. Deze houdt de tuin open en gezellig en is zeer geschikt om te laten begroeien met rozen of klimplanten.

Open schutting met raster en begroeiing

www.bobvila.com

6. Open concept

Zoek je een schutting die nog meer openheid biedt dan een raster? Deze schutting van ijzerdraad kun je ook eenvoudig zelf maken. Het is een compleet open concept, maar je kunt het laten dichtgroeien met planten. Dan heb je een mooie, groene schutting die privacy biedt.

Schutting van gespannen ijzerdraad en klimplanten

www.diyandmag.com

7. Smalle latten

Terug naar de gesloten schuttingen: deze schutting bestaat uit lange, smalle latten. Het geeft de schutting een gladde, strakke en moderne uitstraling. Ideaal voor een moderne of Scandinavische tuin. Het hout hoef je maar heel zelden te beitsen en het blijft erg lang een mooie en heldere kleur behouden.

Prachtige schutting van smalle, horizontale latten

www.homedit.com

8. Variatie in breedte

Deze schutting is bijzonder omdat hij bestaat uit planken van verschillende breedte. Dit geeft een speels en bijzonder effect. Het is een moderne schutting, maar hij past dankzij de gave uitstraling in vrijwel elke tuin, bijvoorbeeld ook in een lounge tuin.

Schutting van latten in verschillende breedte

www.deucecitieshenhouse.com

9. Steigerhouten schutting

Een ander prachtig schutting idee is het gebruik van steigerhout in verschillende maten. Zeker wanneer je steigerhout in je interieur toepast, is het mooi om dit ook buiten te doen. Deze schutting kun je gemakkelijk zelf maken in elke hoogte die je maar wilt.

Verschillende lengtes steigerhout die samen een schutting vormen

www.feedproxy.google.com

10. Rechte, verticale latjes

Het laatste schutting idee is zeker niet het slechtste: je kunt smalle latjes rechtop plaatsen om er zo een open schutting van te maken. Super modern, het staat gezellig en toch heb je een duidelijk afscheiding tussen tuin en straat.

Rechtopstaande latjes die samen een schutting vormen

www.designartgartenhaus.de

Van een moderne, open schutting tot een klassieke gesloten schutting: deze 10 schutting ideeën bieden in elk geval genoeg inspiratie naast de standaard schutting. Kies je voor een zelfgemaakte schutting of bestel je hem liever kant en klaar? De keus is aan jou!

Share.

About Author

Leave A Reply