Het allereerste wat je van een huis ziet is de voorkant en het huisbord. Als je een goede indruk wilt maken op bezoekers of buren, is het belangrijk dat je een mooie voorkant hebt. Met een schitterende voordeur en een passend nummerbord straalt je huis meteen. Hier volgen 3 verschillende ideeën om je te inspireren.

Een nieuwe voordeur en een nieuw huisbord hoeven absoluut niet veel te kosten. Bovendien voeg je hiermee nog meer waarde toe aan je huis, dus het is nog een slimme investering ook. En er zijn zoveel verschillende stijlen, dat er zeker wel wat voor jou tussen zit.

1. Goedkoopste oplossing: geef je voordeur en huisbord een opknapbeurt

De snelste en goedkoopste oplossing om je voordeur te upgraden is met een nieuwe laag verf. Je moet om de 5 jaar een buitendeur verven, zodat het hout in goede staat blijft.

Kies een buitenverf die geschikt is voor het deurtype. Er is verf voor staal, glasvezel en houten deuroppervlakten. Glans of semigloss is het meest duurzaam, aangezien de glans beter bestand is tegen inkepingen en krassen. Voor de gemiddelde deur (1,8 m2) heb je ongeveer een kwart liter verf nodig.

Als je grondig te werk wilt gaan, verwijder dan de deur en alle hardware. Zorg dat het hout droog is en controleer je deur op houtrot. Kijk naar de onderkant van de deur. Is die vochtig? Dan heb je houtrot. Beter is dan om een nieuwe deur aan te schaffen, aangezien houtrot heel je deur kan opvreten.

  • Schuur de deur licht op om oude verfdruppels, inkepingen en deuken te verwijderen.
  • Breng een of twee lagen primer aan. Dit voorkomt houtrot en zorgt ervoor dat de verf goed hecht.
  • Bescherm je deur terwijl de verf droogt, zodat er geen vuildeeltjes aan blijven plakken.

Kies een kleur waarbij jij je goed voelt. Dit kan een gedurfde verfkleur zijn, die zich onderscheidt van de rest van het huis of juist eentje die er beter bij past.

Een huisbord die past bij je woning

Kies ook een nummerbord of huisbord met een mooie weergave van het huisnummer of een combinatie van je naam, huisnummer en straatnaam. Voor een modern huis is het een goed idee om voor losstaande, moderne cijfers te gaan. De kleur van het nummerbord mag bij de kleur van je voordeur passen of bij de muur.

2. Kies een voordeur en huisbord van metaal

Als je een ambachtelijke look wilt, die zowel warm als eigentijds is, denk dan aan een metalen voordeur. In 2019 is de industriële trend nog steeds populair en het is super hip om een voordeur van zwart staal te hebben. Dit geldt ook voor koperen en roestvrijstalen voordeuren.

Veel mensen kiezen voor een huisnummerbord van email, maar als je een metalen voordeur hebt, dan kun je beter voor een wat luxer huisnummerbord gaan. Denk aan een plexiglas naambord met zwarte of uitgesneden cijfers en letters. 

3. Ga voor een glazen voordeur met glazen zijwanden

Een van de meest recente trends op het gebied van deuren is een voordeur in combinatie met een glazen zijpaneel. Dit kan in plaats van een dubbele deur, waardoor je veel geld bespaart omdat je geen grotere voordeur nodig hebt. Een moderne voordeur met glazen zijwand zorgt voor meer licht in de ingang en geeft een transparante look aan de voorkant van je huis. Heb je geen ruimte voor een glazen zijwand? Dan kun je natuurlijk ook alleen voor een glazen voordeur gaan.

Combineer dit met een glazen of plexiglas huisbord of geef alleen de cijfers van je huisnummer weer.

Heb jij nog goede tips? Laat het ons weten! 

Share.

About Author

Leave A Reply