Heb je eindelijk dat extra beetje ruimte vrij kunnen krijgen om je eigen hobbykamer in te richten? Dan zullen er waarschijnlijk direct tientallen vragen door je hoofd heen schieten. Wat moet ik allemaal aanschaffen, hoe ga ik de ruimte zo optimaal mogelijk inrichten en hoe zorg ik ervoor dat ik hier de beste hobbykamer ooit van maak? Met deze handige tips krijg jij in no-time de hobbykamer van je dromen.

1. De juiste verlichting

Het kiezen van de goede verlichting geeft je de optimale start. Je moet natuurlijk wel kunnen zien wat je aan het doen bent. De koude conventionele TL verlichting maakt je hobbykamer namelijk een stuk minder aangenaam dan wat meer sfeervolle, functionele verlichting. Je kunt die oude TL buizen dan ook zonder zorgen vervangen voor nieuwe T8 LED TL buizen. Niet alleen bespaar je wel 70% energie, je hebt ook jarenlang goede kwaliteit licht. Een LED lamp gaat namelijk wel zo’n dertig jaar mee! Je kunt je T8 LED lampen online aanschaffen om zeker te zijn van de beste prijs – kwaliteit verhouding.

Tip: Houd ook de specifieke taakverlichting in je achterhoofd. Installeer bijvoorbeeld een spotlight in een hoek waar je goed licht hebt voor specifieke en/of secure werkzaamheden.

2. Voldoende werkplek

Ook zeker niet onbelangrijk is het hebben van voldoende werkplek. Zorg voor een ergonomische en comfortabele werkplek waar je gemakkelijk lang kunt zitten en je vrij kunt bewegen. Zorg voor voldoende ruimte om daadwerkelijk te kunnen werken; denk bijvoorbeeld aan een ruim, stoer werkblad. Met een specifiek werkblad kun je de stijl van je hobbykamer bepalen. Een stoere industriële look staat bijvoorbeeld ongelooflijk tof in zo’n creatieve ruimte.

Tip: Heb je geen budget tot je beschikking voor een werkblad? Ga dan eens creatief aan de slag met een oude deur! Horizontaal kan zo’n deur natuurlijk perfect dienstdoen als werk- of tafelblad. Ziet er nog eens heel uniek en creatief uit ook!

3. Plakken en onthouden

Maak een toffe kurkwand of hang een groot prikbord aan een van de wanden. Hier kun je niet alleen tientallen ‘to do’ briefjes op vast pinnen; je kunt er ook andere leuke dingen aan kwijt. Zo kun je op dit memo bord je projecten prikken, inspiratie beelden, mood boards of zelfs materialen waar je mee aan het werk bent. Zo heb je binnen een handomdraai een inspirerende en functionele hobbywand.

Tip: Think out of the box! Rieten mandjes hoeven niet perse in de kast: die kunnen ook gewoon met een spijkertje in de muur (of aan dat memo bord)!

Share.

About Author

Leave A Reply