Het lijkt voor veel mensen een ware luxe: werken vanuit huis. Wat ons betreft klopt dit beeld bij het thuiskantoor, mits er wat het interieur betreft goed is nagedacht over de juiste meubelstukken en accessoires. Die kunnen het kantoor echt maken of breken!

Iedereen weet wel dat een stoel en tafel benodigdheden zijn in een kantoorruimte. Maar er is een groot verschil tussen de bekende doorsnee bureaustoel en de variant die nu trendy is. Hetzelfde geldt voor de tafel: de saaie look bestaande uit een plank met daaronder een paar metalen poten is passé.

1. Een comfortabele stoel

De juiste stoel is uiteraard van groot belang, onder andere voor de ondersteuning van de rug. Ook een zacht zitoppervlak brengt onmisbare luxe. Tip: dit kan ook opgelost worden met een kussentje! Of wat dacht je van een imitatie schapenvacht? Ook heerlijk om op te zitten.

Naast comfort, kun je bij de stoel kiezen voor stijl. Momenteel is de kuipstoel bijvoorbeeld een ware favoriet. Dit model stoel oogt heel modern en tegelijkertijd elegant – kenmerken die uiteraard positief zijn voor de sfeer in jouw werkkamer.
Een kuipstoel en imitatie schapenvacht in een thuiskantoorBron afbeelding

2. Een goed bureau

Ook het bureau is een echte eyecatcher in je thuiskantoor. Het is hierbij van belang om deze af te stemmen op je werkwijze. Schrijf, teken of knutsel je bijvoorbeeld veel? Daar heb je de ruimte voor nodig. Je kunt in dat geval dan ook het beste kiezen voor een groot bureau.

Heb je echter niet meer nodig dan een laptop en een kop koffie op tafel? Dan hoef je het niet zo groots aan te pakken. En zo houd je eventueel nog wat ruimte over om een extra plekje te creëren. Een fijne zithoek, bijvoorbeeld!

Wat betreft het uiterlijk van de tafel zijn wij fan van twee stijlen. Zo is een basic wit bureau gemaakt van hout altijd goed. Deze kleur straalt rust en ontspanning uit, en maakt een ruimte overzichtelijk. Ideaal wanneer het gaat om een werkkamer met een klein oppervlak. Daarbij kun je de inrichting namelijk maar beter wat kalmer houden. Het hout voegt de benodigde warmte toe, dus kil zal het niet worden.

De tweede favoriet is een heel andere stijl: de vintage look. Hierbij ga je voor een wat grovere tafel, vaak in een donkere houtkleur. Dit geeft je thuiskantoor een hele stoere look! Zeker wanneer je plek hebt voor een groot bureau, komt deze stijl mooi tot zijn recht. Al is een klein oud tafeltje vaak ook een beauty, zeker wanneer het een ouderwetse organiser met lades is. De hoogste tijd om wat rommelmarkten af te struinen, op zoek naar de perfecte tweedehands tafel!
Een wit bureau in het thuiskantoorBron afbeelding

3. Thuiskantoor accessoires

Last but not least: de details! Deze maken de ruimte helemaal af, en zorgen voor een stukje persoonlijkheid. Zo kun jij je er helemaal op je gemak voelen. En ook de klanten die langskomen, zien hier direct iets van jou in terug.

Als we een top 3 van favorieten zouden moeten samenstellen, hoeven we daar niet lang over na te denken. Deze zou bestaan uit het moodboard, planten en sfeervolle verlichting. Zo kun je met een moodboard echt iets van je bedrijf uitstralen: kleuren en quotes die erbij passen.

Planten zijn vandaag de dag een ware trend, en mogen eigenlijk in geen enkele woonruimte ontbreken. Ze maken het thuiskantoor groener, en daarmee levendiger.

Ten slotte: sfeervolle verlichting draagt bij aan de knusheid van de ruimte. Letterboxen doen het bijvoorbeeld altijd goed. En daar kun je ook meteen je favoriete uitspraken op kwijt!
Een sfeervolle lightbox in een thuiskantoorBron afbeelding

Ware thuiskantoor essentials

Hoewel deze lijst met 3x tips op het eerste gezicht misschien voor de hand liggend lijkt, zijn dit echt de items die je thuiskantoor helemaal maken. Het zijn heuse essentials, die je naar je eigen smaak kunt stylen. En daarmee werk je voortaan extra comfortabel!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply