Waar je in veel interieurs nog altijd de gewone witte muur terug ziet, zijn er natuurlijk veel meer opties dan dat. En er mag tegenwoordig steeds meer! Bijna niets is te gek. Wat zijn nu echt dé muur trends van het moment, die jouw woning doen opvallen? Daar kom je in deze blog achter.

1. De botanische wand

Planten spelen een steeds grotere rol in het interieur. Ben je niet gezegend met groene vingers? Ook dan kun je de botanische look naar je woning toehalen: je kunt ‘m kwijt op de muur! Er zijn vandaag de dag een heleboel behangsoorten te vinden waar planten op staan afgebeeld. Van minimalistische designs tot in het oog springende ontwerpen: het is er allemaal. Zo geef je bijvoorbeeld je woonkamer of slaapkamer een echte opfrisbeurt! Het behang maakt deze ruimtes speels en bijzonder.
Muur trends: ga voor botanisch behang!Bron afbeelding

2. De muur in een donkere kleur

Donkere, warme kleuren zijn momenteel enorm populair. Waar muren een poos geleden zo licht mogelijk moesten zijn, is nu het tegenovergestelde het geval. Tijd om verf in huis te halen, en die muren een make-over te geven! Ga hierbij aan de slag met tinten als donkergroen, diepblauw, warmgrijs of bordeauxrood. Je interieur krijgt hier een heel andere uitstraling van. Eentje die zeker goed bij de koudere maanden van het jaar past! Voortaan heeft jouw huis namelijk een heel knusse look.
Geef je muur een donkere kleur: helemaal trendyBron afbeelding

3. De volledig versierde wand

Tot de muur trends van nu behoren ook bepaalde accessoires. Waar je in het verleden misschien eens één schilderij op een muur kwijt wilde, mag je de wand vandaag de dag helemaal vol hangen! Meerdere lijsten naast elkaar: daarmee volg jij de laatste trends. Wanneer je ervoor zorgt dat de kunstwerken in de lijsten bij elkaar passen, bijvoorbeeld qua kleur of compositie, ziet dit er beeldschoon uit. Het is een beetje als het idee van de drieluik, maar dan nét wat anders. En naast lijsten kun je nog veel meer kwijt op die muur. Van hangplanten tot neonlichten: uitpakken mag! Zeker wanneer je de kleur van de bijbehorende muur basic houdt, kan het allemaal.
Muur trends: de wand boordevol lijstenBron afbeelding

Muur trends van nu: origineel en opvallend

Van minimalistisch wit gaan de trends rondom muren momenteel een geheel andere kant op. De muur trends van nu zijn origineel en opvallend – ze maken je interieur echt helemaal anders. Het is dan ook een rigoureuze ingreep, het aanpassen van de look van je wand. En dat maakt deze verbouwing juist zo leuk! Let er daarbij natuurlijk wel altijd op dat je alles in balans houdt: wissel opvallende muren af met rustigere wanden. Zo blijft je interieur overzichtelijk, maar pak je tegelijkertijd toch lekker uit!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply