In plaats van kunstbloemen kan je ervoor kiezen om echte bloemen te kopen. Daar zijn veel voordelen aan verbonden en zeker voor mensen die geen groene vingers hebben zo heb je bijvoorbeeld geen last van een plantenallergie met kunstbloemen in huis. Welke voordelen dat zijn noemen we hieronder voor je op.

Argument 1: Tijd

Echte bloemen onderhouden is tijdrovend. Het begint al vlak na de aanschaf. Je moet ze schijn afsnijden en dat kan bij verschillende bossen bloemen al erg lang duren. Daarnaast moet je je inlezen over de verschillende soorten bloemen in het boeket. Hoeveel zon hebben ze nodig? En tot hoever moet je de vaas vullen met water? Bij kunstbloemen hoef je er niet over na te denken en kun je ze in een keer neerzetten.

Argument 2: Onderhoud

Dit is misschien wel het grootste voordeel van een kunstbloem. Je hoeft er niet naar om te kijken. Echte bloemen leven meestal niet langer dan een week. Daarna worden ze lelijk en moet je ze weggooien. Daarnaast moet je echte bloemen geregeld water blijven geven. Als je veel bloemen in je huis wil heb je er dus bijna een dagtaak aan om bij te houden of elke bloem het nog wel goed doet. Zeker als je veel verschillende soorten bloemen in een boeket wil. De ene bloem heeft misschien meer zon of water nodig dan de andere dus dan zou je de vaas telkens in en uit de zon moeten zetten. Met kunstbloemen heb je hier geen last van.

Argument 3: Creativiteit

Je kan het met kunstbloemen zo gek maken als je zelf wil. Hieronder noemen we een paar manieren die het kopen van nepbloemen met zich meebrengt op het gebied van creativiteit.

  • Zwarte rozen zijn bijvoorbeeld erg zeldzaam maar je kan gemakkelijk een zwarte nep roos aanschaffen. Op die manier kan je alle kleuren van de regenboog met elkaar combineren zonder dat het een lastige klus is. Zo kan je dus erg creatief zijn in de samenstelling van bloemen.
  • Je kan met verschillende kunstbloemen elke week een ander boeket maken zodat je telkens het gevoel hebt dat je nieuwe bloemen hebt. Zo wordt het niet saai na een tijdje.
  • Kunstbloemen hoeven niet in water te staan dus als je een hele mooie, maar te grote, vaas hebt kun je de bloemen langer maken door er een ijzerdraadje of een stokje aan vast te maken.
  • Als je vaas juist te klein is kan je de kunstbloemen omvouwen zonder dat ze doodgaan.
  • Een andere manier waarop je creatief kan zijn met nepbloemen is door ze helemaal niet in een vaas te zetten. Gelukkig hebben ze geen water nodig dus als jij bijvoorbeeld een mooi wandrek hebt, kun je daar de bloemen doorheen halen voor een fleurige muur.

Met deze manieren kun je het dus zelf zo bont maken als je zelf wil.

Argument 4: Duurzaamheid

Het is net al even genoemd maar echte bloemen kun je na een week meestal weggooien omdat ze er niet meer mooi uitzien. Bij een kunstbloem heb je dit probleem niet en daarom zijn ze dus een stuk duurzamer. Je hoeft ze slechts een keer aan te schaffen.

Een andere reden voor de duurzaamheid van kunstplanten is dat je huisdieren ervan afblijven. Katten vinden het bijvoorbeeld nog weleens fijn om aan bloemetjes te kauwen waardoor je ze na een dag al weg kan gooien. Eeuwig zonde natuurlijk. Gelukkig zal een kat niet zo snel aan de plastic kunstvariant knabbelen. Dat is natuurlijk fijn want je wil zo lang mogelijk genieten van je bloemen.

Lees ook: Tips voor een diervriendelijk huis

Kies voor kunstbloemen

Uiteindelijk brengt het aanschaffen van kunstbloemen in plaats van echte bloemen alleen maar voordelen met zich mee. Ze ruiken misschien niet lekker maar daardoor heb je ook geen last van allergieën. Als je bent overtuigd van het nut van kunstbloemen in je huis zou je erover na kunnen denken om kunstbloemen en planten met elkaar te combineren. Daarmee kun je in een keer je hele huis opfleuren. Als je na een tijdje wat anders wil kun je bij de bloemen zoals eerdergenoemd de boeketten husselen en bij de planten kan je altijd een andere plantenbak kopen om ze in te doen.  Ruimte genoeg dus om creatief aan de slag te gaan met de kunstvariant, zonder dat je er veel tijd of geld aan kwijt bent en als je ze al moet onderhouden volstaat een keer goed stoffen. Ideaal dus zo’n kunstplant!

Share.

About Author

Leave A Reply