Stofzuigen is over het algemeen niet iets wat we graag doen. Maar toch moet het regelmatig gebeuren; zeker in een huishouden waar ook harige viervoeters te vinden zijn. Het meest vervelende aan stofzuigen is dat het zo lang duurt. Je moet de stofzuiger schoonmaken, de zak vervangen, de stekker naar het stopcontact brengen, stofzuigen, en vervolgens het hele riedeltje weer opnieuw herhalen bij een ander stopcontact. Als stofzuigen nou eens sneller kon… We zijn op onderzoek uitgegaan en hebben een aantal handige manieren gevonden die ervoor zorgen dat jij sneller klaar bent met stofzuigen in de woning!

1. Een draadloze stofzuiger

We moeten op een gegeven moment allemaal een nieuwe stofzuiger kopen. En als we dan toch op zoek gaan naar een nieuwe stofzuiger, laten we er dan meteen eentje zonder draad kiezen. Een draadloze stofzuiger doet precies hetzelfde als alle andere stofzuigers doen, maar je hoeft niet iedere keer op zoek naar een nieuw stopcontact. Dit betekent natuurlijk dat je in no-time door het hele huis gevlogen bent: en dat scheelt je nogal wat tijd!

2. Met of zonder zak?

Een stofzuiger met zak is ideaal voor een woning waar de bewoners last hebben van allergieën of gevoelige longen. De stofzuigerzak zorgt er namelijk voor dat er geen los stof ronddwarrelt wat invloed kan hebben op deze gevoeligheden. Heb je nergens last van? Kies dan voor een stofzuiger zonder zak. Je kunt deze sneller legen en schoonmaken, en ook dat bespaart je weer tijd.

3. Voorbereidend werk

Wanneer je aan het stofzuigen bent verspil je veel tijd met het opzij schuiven van meubelstukken of het optillen van bepaalde items in huis. Neem even tien minuutjes de tijd voordat je gaat stofzuigen om alles op zo’n manier neer te zetten dat je zo door het huis gevlogen bent. Haal de vloer leeg, schuif meubelstukken aan de kant, en maak de stofzuiger vast schoon. Wanneer je dit een dag voordat je daadwerkelijk gaat stofzuigen doet, is het minder onaangenaam dan normaal.

4. Dierenharen verwijderen

Als jij een optimaal diervriendelijk huis hebt is de kans groot dat je overal haren tegenkomt; en dus ook op banken en stoelen. Je kunt dit met de stofzuiger verwijderen, maar je kunt vooraf ook even met een plakkende roller over de meubelstukken heen gaan. Zo verwijder je de meeste haren vast, en ben je zo klaar wanneer je er even met de stofzuiger overheen gaat.

Share.

About Author

Leave A Reply