Grote fabriekslampen, ruwe bakstenen en eenvoudige kleuren: we hebben het natuurlijk over een industrieel interieur. Deze trend is in de woonwereld razend populair.  De stoere en robuuste stijl zie je steeds vaker terug en dat is niet voor niets. Met deze 4 tips geef jij je huis een industriële make-over!

Ruwe materialen

Allereerst gaan we back to the basics. Het is bij een industrieel interieur namelijk niet erg als iets onafgewerkt is. In tegendeel, het onafgewerkte geeft juist de robuuste look die je wilt creëren. Een ruwe bakstenen muur of een houten balk geeft een stoere tint aan je interieur en past geheel binnen de industriële trend.

Lees ook: 8 leuke woonaccessoires voor een industrieel interieur

Minimale details

Nu je de basis hebt, is het tijd om meubels toe te voegen. Een grote tip binnen een industrieel interieur is: houd het simpel en less is more. Ga voor een robuuste houten tafel met daaronder simpele kuipstoelen. Je houdt de meubels simpel, maar werkt het af met decoratie zoals industriële hanglampen. In een industrieel interieur mogen de meubels best een groot aandeel hebben. Tierlantijntjes passen in deze interieurstijl niet echt thuis.

Wat het goed doet in een industrieel interieur, zijn houten jaloezieën. Zo breng je het hout van de tafel terug in je raamdecoratie. Wil je toch iets meer sfeer toevoegen aan je interieur? Ga dan voor gordijnen, je zult zien dat gordijnen heel veel doen op het gebied van sfeer.

Sobere kleuren

Wil je écht een industrieel interieur? Ga dan voor zwarte, grijze of witte muren. Ook hier geldt: less is more. Er worden vaak sobere kleuren gebruikt. Vind je dit toch iets te saai? Ga dan voor een leuk kleurtje, en wissel dat af met industriële meubels en decoraties!

Interieurinspiratie

Ben je op zoek naar nog meer interieurinspiratie? Op de blog van Veneta.com vind je heel veel tips over hoe je je raamdecoratie met je interieur kan laten matchen. Zo lees je ook welke raamdecoratie geschikt is voor een industrieel interieur!

Share.

About Author

Leave A Reply