Beginnen die zomerkriebels bij jou al te komen? Buiten gaat het zonnetje weer flink schijnen en blijft het veel langer licht. Heerlijk die zonnige sfeer, maar is het in je slaapkamer ook al summer ready? Na een heerlijke dag op het strand of aan het eind van een zomerse avond met vrienden wil jij deze sfeer vast langer vasthouden. Maar hoe?

Voeg om te beginnen wat zomerse accessoires toe aan je interieur en neem deze zonnige sfeer mee tot in je slaapkamer. Hieronder hebben we vier fantastische tips om je slaapkamer summer ready te maken. Kan jij ook niet wachten? Ga er dan direct mee aan de slag!

  1. Gebruik lichte kleuren

Als je aan het strand denkt, denk je vast aan vrolijke kleuren, zandtinten van het strand, lichtblauw van de zee, schelpen en rieten accessoires. Voeg deze kleuren toe aan je slaapkamer en je hebt het gevoel alsof je op het strand bent. Het gebruik van lichte kleuren op de muren zorgt optisch voor meer ruimte en een minder warm gevoel dan donkere tinten.

Lichte kleuren in zomerse slaapkamer

  1. Zorg voor een luchtige slaapplek

Rustig in slaap vallen is in de zomer is niet altijd even gemakkelijk. De warmte uit de slaapkamer weren lukt bij hoge temperaturen niet meer. Je voelt je dan zweterig en warm. Alleen het raam openzetten of je warme donsdeken omruilen voor een zomers dekbed is soms niet genoeg. Kies daarom voor een ademend matras. Sommige matrassen houden warmte vast waardoor je het enorm warm kunt krijgen. Een goede ondersteuning en ventilatie is daarom erg belangrijk! Laat je hierom altijd goed adviseren door een professional bij een beddenspeciaalzaak zoals Swiss Sense.

Qua dekbedovertrek is de beste keuze katoen of linnen, deze stoffen zijn luchtig en nemen ook vocht op. Zijde of satijn staan misschien klassieker, maar zijn verschrikkelijk warm. Om maar te zwijgen over het feit dat deze stofsoorten absoluut niet passen bij je zomerse slaapkamerinterieur.

  1. Voeg beachy accessoires toe

Ben je geen liefhebber van kleur op de muren? Dan kun je kleur in je slaapkamer brengen met accessoires. Subtiel kleurgebruik met zeegroen, blauw, geel of een subtiele zandkleur. Combineer deze met mooie koper- of goudtinten voor een luxe uitstraling. Je hoeft het strand niet letterlijk terug te laten komen in je slaapkamer, dus schelpen en steigerhout zijn niet nodig. Kies bijvoorbeeld voor mandjes, sierkussens, lampen met natuurlijke materialen en vooral veel licht en ruimte.

beachy accessoires slaapkamer

  1. Ruimtelijke meubels

Stem je meubels af op de ruimte die je hebt. Ga niet voor dat standaard nachtkastje maar kies voor een leuk krukje of tafeltje in een natuurlijke houtkleur, dit geeft een verfrissende en luchtige uitstraling en maakt je slaapkamer niet overvol. Minimaliseer in je slaapkamer en maak van je slaapkamer geen opslag, dit zal een fris gevoel overbrengen. Een mooi dressoir kan bijvoorbeeld al genoeg opslagruimte bieden zonder dat het rommelig oogt.

Ruimtelijke meubels zomer slaapkamer

Share.

About Author

Leave A Reply