Duurzaam oppervlaktemateriaal wordt meestal solid surface genoemd. Deze toepassing heeft veel voordelen. Belangrijke pluspunten van solid surface: hoge kwaliteit, gebruiksgemak, duurzaamheid en veelzijdigheid. We zullen ze hieronder een voor een langsgaan.

Veelzijdigheid duurzaam oppervlaktemateriaal

Je kunt solid surface op heel veel verschillende manieren gebruiken. Omdat het niet poreus en vochtbestendig is, kan het voor de meest specifieke doeleinden gebruikt worden. Duurzaam oppervlaktemateriaal kan door deze hygiënische eigenschappen op bijna elke denkbare plek gebruikt worden. Tandartspraktijken, badkamers, ziekenhuizen en keukens, noem het maar op.

Duurzaamheid solid surface

Solid surface heet in het Nederlands duurzaam oppervlaktemateriaal. Dat is niet voor niets. Zo is solid surface bestand tegen vocht, warmte, kou. Het materiaal is ook vuilafstotend en kan zelfs tegen chemische (huishoud)producten.

Solid surface gaat erg lang mee. Het kan ook zeker tegen een stootje. Daarom wordt het ook gebruikt in bijvoorbeeld de jachtbouw en het onderwijs. Het materiaal ziet er lang als nieuw uit en als het toch beschadigd is, kan het makkelijk gerepareerd worden. Je kunt krassen of beschadigingen mooi laten wegwerken.

Hoog gebruiksgemak van duurzaam oppervlaktemateriaal

Duurzaam oppervlaktemateriaal

Solid surface heeft een hoge gebruiksvriendelijkheid. Daarom is het ook goed te gebruiken in badkamers en keukens. Als je bijvoorbeeld een aanrechtblad van solid surface hebt, kun je het makkelijk schoonmaken. Doordat het niet poreus is, blijven er geen bacteriën in het oppervlak zitten. Daardoor is het heel hygiënisch in gebruik.

Lees ook: gebruik deze tips om je keuken grondig schoon te maken

Bij badkamers is dit ook zo. Als je een solid surface wasbak of douchevloer in je badkamer hebt, dan is het heel makkelijk schoon te maken. Ook omdat het oppervlak tegen chemische huishoudproducten kan. Doordat het glad materiaal is, hecht viezigheid niet aan solid surface.

Mooie kleuren solid surface

Het oog wil natuurlijk ook wat. Met solid surface-oppervlakken komt dat wel goed. Solid surface is een hoogstaand oppervlaktemateriaal. Het is een nieuwe toepassing, die gemaakt wordt door het mixen van speciale harsen met minerale vulstoffen op aluminiumbasis.

De kleur is helemaal vermengd met de andere bestanddelen. De kleur zit dus niet alleen aan de oppervlakte, maar is een onderdeel van de mix. Marlan is kleurvast. De kleur die je gekozen hebt blijft dus, ook al staat het in de volle zon. Zo weet je zeker dat bijvoorbeeld de kleur van je aanrechtblad niet verbleekt.

Share.

About Author

Leave A Reply