De feestdagen staan weer voor de deur! En daar komt natuurlijk bij kijken dat het tijd is om na te denken over de kerstversiering in je woning. Decoraties zoals de kerstboom kennen we uiteraard allemaal. Maar hoe kun je het nu éxtra gezellig maken in huis? Met deze unieke kerst accessoires!

1. Gedecoreerde kaarsen

De kans is groot dat je het huis al hebt versierd met kaarsjes in de koudere maanden van het jaar. Dit brengt nu eenmaal een heleboel gezelligheid met zich mee! Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat je die kaarsjes ook helemaal in de kerstsfeer kunt decoreren?

Schilder bijvoorbeeld kleine kerstboompjes of sterren op de potjes waarin je waxinelichtjes zitten. Dit is een heel leuke DIY om samen met de kids te doen! Meer ideeën? Zet verschillende potjes met waxinelichtjes op een plankje, en versier dit plankje met takjes van de dennenboom. Of versier de pot van een kaars met sierlijke linten, bijvoorbeeld in het goud of zilver. Helemaal kerst-proof!
Gezellige kerst accessoires: gedecoreerde kaarsenBron afbeelding

2. Ovenwanten

Kerst accessoires hoeven niet alleen een deel uit te maken van de woonkamer. Ook bijvoorbeeld de keuken kun je decoreren! Zo zijn we dol op ovenwanten in de kerstsfeer. Deze zijn er in een heleboel stijlen te vinden. Rood met daarop sneeuwvlokken, groen met kerstbomen of zilver met sterren – het is maar net welke variant jij het mooist vindt.
Kerst accessoires in de keuken: ovenwanten in stijl!Bron afbeelding

3. Raamdecoratie

De krans op de deur zien we in een heleboel woningen terug. Maar je kunt natuurlijk ook het raam versieren! Ook hier zijn weer een heleboel variaties op te bedenken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een witkleurige raamstift, en teken knusse huisjes, gezellige bomen of winterse sneeuwvlokken op het raam. Wie niet met een stift aan de slag wil gaan, kan bijvoorbeeld dennenappels of -takjes aan een touwtje rijgen en deze voor het raam bevestigen. Dat zorgt voor een heel gezellige look!
Een gezellig raam als kerstdecoratieBron afbeelding

4. Het gedecoreerde dienblad

Om het op tafel gezellig te maken, zijn we gek op het gedecoreerde dienblad. Liefst eentje van een opvallende metallic kleur! Hierop kun je van alles kwijt. Om te beginnen de gebruiksvoorwerpen, zoals wijnglazen en schaaltjes. Perfect ook tijdens het kerstdiner! Daar omheen komt de versiering, die maakt dat het een warme uitstraling krijgt. Slingers, kerstballen en parelslierten: hiermee maak je de look helemaal af. Kies daarbij vooral voor een styling die bij jou past: van minimalistisch tot helemaal kleurrijk.
Kerst accessoires: het versierde dienbladBron afbeelding

Klaar voor de feestdagen met kerst accessoires

Met deze gezellige kerst accessoires ben jij helemaal klaar voor de feestdagen! Het zijn dé decoraties waarmee je net wat extra’s toevoegt aan je interieur, op een unieke manier. En daar worden die kerstdagen natuurlijk alleen maar beter van!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply