Ze vormen samen een groot deel van je interieur: de wanden in je woning! Dat betekent dan ook dat je er maar beter iets bijzonders mee kunt doen – als je het aan ons vraagt. Geef die muur een look die echt opvalt! Om zo de uitstraling van je woning net dat level hoger te tillen. Wij helpen je een handje met onze originele ideeën voor wandversiering.

1. De moderne skyline

We kennen ‘m natuurlijk allemaal wel: de skyline aan de wand. In de meeste gevallen gaat het om een foto of schildering, die direct de hele muur vult. Indrukwekkend! Maar zo door de jaren heen hebben we het misschien ook wel weer eens gezien.

Gelukkig kun je natuurlijk ook gaan voor originele ideeën voor wandversiering in de vorm van een skyline. Wat denk je bijvoorbeeld van deze moderne, minimalistische uitwerking? Dat geeft meteen een heel ander beeld! Eentje waar je minder snel op raakt uitgekeken.
Originele ideeën voor wandversiering: de moderne skyline

2. Laat het shinen

Wij zijn er dol op: shiny kleuren zoals goud. Heerlijk opvallend en ook ware blijmakers. Toch is een kleur als goud in het interieur al snel teveel: het springt immers in het oog als geen ander. We gaan dan ook al gauw voor een minimalistische invulling van goud in het interieur – zoeken het bijvoorbeeld meer in de accessoires dan aan de wand.

Maar dat is zonde! Als je dol bent op tinten als goud, durf er dan gewoon mee te spelen. Dat kan gelukkig ook op subtielere wijze: zoals op het beeld hieronder. Gouden strepen op de muur! Nog altijd komt de charme van de kleur naar voren, maar het is niet too much. Score!
Kies voor shiny kleuren als goud aan de muur

3. De muur komt tot leven

Muurversiering is in de meeste gevallen plat van vorm: als je er langs strijkt met je hand, voel je nauwelijks weerstand. Dit heeft natuurlijk met name een praktische functie – maar soms is deze helemaal niet zo belangrijk. Dat kan dus anders!

Zo is het vandaag de dag een trend om de bank een stuk van de bank te schuiven – wat maakt dat je woning ruimtelijker lijkt. En dat betekent tegelijkertijd dat je die muur erachter een meer 3D-waarde kunt geven. Werk met lagen! Zo lijkt het echt alsof de wandversiering tot leven komt. Tof ook voor de kids!
Laat je wand tot leven komen met 3D-elementen

4. Accessoires in meervoud

Logischerwijs gaan we in onze woningen vaak maar voor één versie van een accessoire aan de muur. Denk aan de klok of wandlamp: op nuttig vlak heb je er meestal niet meer dan eentje nodig per kamer. De foto aan de muur vormt hier dan misschien nog een uitzondering op – bij de look die bestaat uit meerdere fotolijstjes naast elkaar. Maar ook met andere accessoires kun je spelen met het meervoud.

Neem bijvoorbeeld de klok. Te vinden in allerlei vormen en maten – wat het dan ook mooi maakt om er meer van in huis te halen. Mix & match! Ook nog eens de perfecte oplossing als je niet kunt kiezen. Tegelijkertijd kun je zo bijvoorbeeld de tijd bijhouden van verschillende werelddelen. Een leuke bijkomstigheid!
Originele ideeën voor wandversiering: accessoires in meervoud

Originele ideeën voor wandversiering: uitpakken mag

Er zijn een heleboel verschillende dingen die je met de wand kunt doen. Van het toepassen van 3D-elementen tot het ophangen van meerdere accessoires. En het mooie is: je kunt het helemaal eigen maken. Zorg dan ook dat je gaat voor originele ideeën van wandversieringen die goed bij je woning en je stijl passen. Voor nog meer interieur plezier!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply