Het is in veel woningen toch wel een beetje hét pronkstuk van het interieur: de televisie hoek. Een plek waar je vaak zit, en de nodige zorg aan besteedt. Het is dan ook van groot belang om deze hoek smaakvol in te richten! Het juiste tv-meubel vormt hierbij een essentieel onderdeel. In deze blog ontdek je 4x styling tips!

1. Het juiste tv-meubel is praktisch

Dat het tv-meubel handig moet zijn, is een vereiste. Wees er bijvoorbeeld zeker van dat er voldoende opbergruimtes zijn, en dat je deze ook allemaal zult gebruiken. Ook is het van belang om op de hoogte te letten: ga voor een comfortabele kijkmanier vanaf je bank.

Het praktische meubelstuk is niet alleen handig voor jezelf, maar draagt ook bij aan de juiste stijl. Zo zorg je er namelijk voor dat het er altijd tiptop in orde uitziet. Heb je geen nuttige opberglades? Dan zal je de afstandsbediening nooit netjes opruimen. Heb je geen passende ruimte voor je dvd’s? Dan slingeren deze maar wat in het rond. Een strakke tv-hoek gaat dus hand in hand met het praktische meubelstuk!
Het juiste tv-meubel: strak ingerichtBron afbeelding

2. De benodigde afmetingen voor jouw apparatuur

Onze gouden tip luidt: kies altijd voor een groot tv-meubel. Je zult namelijk al snel zien dat je er meer op kwijt wilt dan je van tevoren denkt. De tv, geluidsboxen, dvd-speler en spelcomputer – om maar wat te noemen. Daar komen misschien ook nog wel wat interieur accessoires als boeken of planten bij. En je wilt natuurlijk niet dat alles op elkaar gepropt staat, aangezien dat niet bevorderlijk is voor de smaakvolle look. Onderschat dit niet, en let altijd op de benodigde afmetingen voor de items die je kwijt wilt op de kast!
Een klassieke variant van het tv-meubelBron afbeelding

3. Een passende kleur

Soms word je in een woonwinkel plotseling overvallen door de schoonheid van een bepaald meubelstuk, bijvoorbeeld voor de tv-hoek. In je enthousiasme vergeet je dan al snel om stil te staan bij de look van je woning. Het juiste tv-meubel past alleen in jouw interieur als er een match is qua stijl en kleuren. Heb je overal in je woning gekozen voor een donkere kleur hout? Dan kun je ook het best gaan voor een televisie meubel in eenzelfde tint.

Natuurlijk kun je hier wat mee spelen; het meubelstuk hoeft niet saai te zijn. Kies bijvoorbeeld voor kastdeurtjes of, iets subtieler, kastknoppen in een accentkleur die ook ergens anders in je interieur terug komt. Dat zorgt voor een verfrissend en opvallend resultaat!
Het juiste tv-meubel kent een grote afmeting: alles past er eenvoudig opBron afbeelding

4. Ruimte voor kabels

Ook wat betreft de afwerking komt er het een en ander kijken bij het juiste tv-meubel. Als het aan ons ligt, is er niets storender dan een prachtige tv-hoek waarbij er op de vloer allerlei kabels zichtbaar zijn. Zonde!

Door erop te letten of het meubelstuk ruimte biedt voor het opbergen van de kabels, heb je dit probleem niet langer. Zeker wanneer je veel apparatuur hebt om aan te sluiten bij de kast, is de opslagruimte van de bijbehorende kabels van groot belang!
Kies voor een opvallend en tegelijkertijd strak tv-meubelBron afbeelding

Het juiste tv-meubel is afgesteld op jouw interieur

Het is inmiddels wel duidelijk: het juiste tv-meubel ziet er voor iedereen anders uit. Het is totaal afhankelijk van de rest van je woonkamer en apparaten. Kies voor een stijl en de kleuren die bij jouw woning passen. Maar nog belangrijker: let erop dat het meubelstuk groot genoeg is om al jouw toestellen op en in kwijt te kunnen. En dat ook nog eens op een praktische manier!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply