Wanneer je om welke reden dan ook met een fysieke beperking worstelt, wordt het steeds lastiger om zelfstandig thuis te wonen. Maar het is net dat stukje zelfstandigheid dat we vaak niet op willen geven. En zolang de gezondheid het nog enigszins toelaat, waarom zouden we het ook niet proberen? Gelukkig zijn er tegenwoordig vele manieren om langer thuis te blijven wonen!

1. De juiste hulpmiddelen in huis

Niet iedere woning is geschikt voor een leven met een fysieke beperking. Trappen worden bergen en even bukken om het knopje van de lamp in te drukken kan leiden tot hevige pijnen. Kijk dus eens goed welke hulpmiddelen er allemaal beschikbaar zijn. Trappen hoeven geen onmogelijke opgave meer te zijn. Met een traplift kun je jezelf gemakkelijk van boven naar beneden verplaatsen. Nu is een spiksplinternieuwe traplift niet beschikbaar voor ieder budget. Gelukkig zijn er ook genoeg tweedehands trapliften Ook lampen met de knop aanzetten is niet langer nodig, met een systeem van Slimme Verlichting kun je alle lampen bedienen met slechts een druk op de knop. Mogelijkheden genoeg!

2. De juiste hulpmiddelen rondom huis

Ook als je de deur uit gaat is wat extra ondersteuning mooi meegenomen. Of je nu boodschappen gaat doen of enkel even de krant bij de voordeur wilt halen. Een rollator kan bijvoorbeeld ondersteuning bij een wandeling, een wandelstok biedt steun bij pijn en een elektrische rolstoel is ideaal voor de langere afstanden! Zo kun je toch nog lekker een frisse neus halen of zelf boodschappen gaan doen.

3. Op tijd verhuizen

Mocht de huidige woning nu steeds minder leefbaar worden, verhuis dan op tijd. Een kleinere woning met thuiszorg in de buurt kan de zelfstandigheid alleen maar verhogen. Het is een grote stap, maar wel een stap die uiteindelijk leidt tot meer zelfstandige jaren. Want laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens wat hulp nodig.

juiste hulpmiddelen

4. Blijf bewegen

Hoe beperkt je jezelf ook mag voelen, het is altijd belangrijk om te blijven bewegen. Ga iedere dag even de deur uit, al is het maar voor een kleine wandeling door de buurt. Neem de juiste hulpmiddelen mee om je ondersteuning te bieden wanneer het wat lastig wordt, en wandel niet te ver van huis. Er is niets zo belangrijk als blijven genieten van het leven, ook wanneer het allemaal even wat lastiger gaat. Dus ga de deur uit, voer de eenden in het park of geniet even van de stilte van een bos wandeling. Dat doet een mens goed!

Share.

About Author

Leave A Reply