De zolder: vaak de plek die maar wat vergeten wordt in de woning. Helemaal daar bovenin, en al snel een rommeltje – de kans is groot dat dit ook jouw gedachten zijn bij de ruimte. Tijd om daar verandering in te brengen! In deze blog ontdek je de 4x voordelen van de zolder.

1. Lichtinval

Heb je er wel eens bij stilgestaan wat je nu eigenlijk mooi vindt aan je zolder? Zelfs als het momenteel een rommelig hok is, moet het je zijn opgevallen. De zolder is een enorm lichte plek! Vaak zijn er meerdere ramen te vinden, terwijl je het er in kamers op lagere verdiepingen soms met maar eentje moet doen. En het zijn lichte ruimtes die ons gelukkig doen voelen!

Heb je nu net de pech dat er bij jou op zolder niet zoveel ramen ingebouwd zijn? Ook dan hoef je niet te treuren. Het is tenslotte nog altijd het geval dat de ruimte zich onder het dak bevindt. En de ramen, die kun je gewoon inbouwen! Dat kost misschien even wat moeite, maar het is het meer dan waard. De zolder zal in het vervolg een van je favoriete ruimtes worden.
Voordelen van de zolder: lichtinvalBron afbeelding

2. Grote ruimte

Naast licht, is de zolder vaak ook een grote ruimte. Waar er op de eerste verdieping meerdere slaapkamers én een badkamer te vinden zijn, heeft de zolder daar bovenin het alleenrecht. Zonde natuurlijk, om zo’n grote plek maar wat leeg te laten staan.

Zo vormt de zolder de ideale ruimte om een slaapkamer van te maken – met name voor degene in huis die de grootste kledingverzameling heeft. Kasten kun je er met gemak kwijt, net als een bureau, bankstel of tafel. Zo maak je er een luxueuze kamer van. Of nog beter: meerdere kamers! Door er een muurtje in te bouwen, creëer je bijvoorbeeld een slaapkamer én werkkamer op zolder. Nu alleen nog even uitzoeken wie in het gezin gebruik gaat maken van die fijne plek…
De zolder is een plek die ruimte biedtBron afbeelding

3. Gebruik alle ruimtes

Het derde voordeel van de zolder is eigenlijk een hele logische, maar de kans is groot dat je ‘m zomaar over het hoofd ziet. Wie nuttig gebruik maakt van de zolder, heeft extra ruimte in huis. Het maakt namelijk dat er minder drukte is op bijvoorbeeld de eerste verdieping, wanneer iemand uit het gezin naar de bovenste ruimte verplaatst. En dat geeft meer ademruimte!

Zeker in grote gezinnen is de zolder daarom meer dan welkom. Wanneer de kids bijvoorbeeld eerst op een gezamenlijke kamer sliepen, kunnen ze naar mate ze ouder worden meer de ruimte vinden dankzij de zolderkamer. Of wanneer je de werkruimte naar de zolder verplaatst, komt er in de woonkamer plotseling meer plek vrij. Kortom: wie de zolder goed in gebruik neemt, ziet daar in andere kamers de voordelen van terug!
Met de zolder verdeel je de ruimte in je huisBron afbeelding

4. Authentieke look

Ten slotte blijft ook de look van de kamer op zolder niet onopgemerkt. Zo hoef je het schuine dak niet als een onhandigheid te zien, maar kun je er juist iets authentieks van maken. Zeker wanneer je met houten balken aan de slag gaat! En mochten die niet van oudsher in je woning aanwezig zijn, kun je ze uiteraard ook gewoon zelf ophangen. Daar heb je de beeldschone traditionele zolder look te pakken!

Die uitstraling kun je natuurlijk perfect combineren met de moderne stijl. Verf de balken bijvoorbeeld in een lichte kleur als grijs of zand, en houd de muren eenvoudig wit. Vervolgens kun je helemaal uitpakken met accessoires. Zo doen hangplanten het heel goed bij de schuine muur. En ook lichtslingers passen hier perfect bij!
De voordelen van de zolder: de authentieke look!Bron afbeelding

Voordelen van de zolder: gebruik die plek!

Licht, ruimte en een authentieke uitstraling: de bovenste verdieping in het huis heeft het allemaal. Dat betekent dat het de hoogste tijd is om de voordelen van de zolder te benutten, en er een beeldschone plek van te maken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply