Hoewel zwart misschien niet de eerste kleur is waar je aan denkt bij het inrichten van je interieur, heeft deze tint iets bijzonders. Zeker in combinatie met andere donkere kleuren in je woning, straalt zwart warmte uit. En met name in de koudere maanden van het jaar is dat meer dan welkom! In deze blog: 4x zwart in het interieur.

1. Fauteuil

We starten in de woonkamer, waar je een zwartkleurige fauteuil kunt plaatsen. Als dit de kleur is waarvan je ‘m in eerste instantie nooit zou hebben bedacht naast je bank, maakt dat niets uit! Het kan juist een heel verrassend effect hebben. Daarnaast gaat zwart goed samen met eigenlijk heel veel andere kleuren: van groen tot geel, van grijs tot zand. Daar hoef je je dus niet druk om te maken! Waar je wel over moet gaan nadenken, is wie in het gezin toch die mooie, smaakvolle fauteuil als vaste zitplek zal krijgen…
Zwart in het interieur: de fauteuilBron afbeelding

2. Wasbak

De zwarte wasbak is een trend die we steeds vaker terug zien komen, of het nu in de keuken of in de badkamer is. En dat is niet gek: de wasbak in deze kleur ziet er heel stijlvol uit! En is tegelijkertijd echt eens iets anders dan de witte of grijze bak, zoals we ‘m doorgaans kennen. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan met zwart in het interieur, door meteen je hele keukenblok of douchecabine een zwarte kleur te geven. Maar let er daarbij wel op: als deze woonruimten in jouw huis niet zo groot zijn qua oppervlakte, worden deze optisch nog meer verkleind door de zwarte tint. Iets om dus eerst even goed over na te denken!
De zwarte wasbak: stijlvol en bijzonderBron afbeelding

3. Eetkamerset

Vind je de zwarte fauteuil of wasbak een beeldschoon idee, maar mag het van jou wel wat meer dan dat zijn? Dan kun je er natuurlijk voor gaan om de zwarte kleur op een uitgebreidere manier in je woning op te nemen! Dit kan bijvoorbeeld heel goed met de eetkamerset: de eettafel en de bijbehorende eetstoelen. Dat is echt weer helemaal anders dan de gebruikelijke lichtere kleuren die we hier meestal zien. Je kunt gaan voor een tafel met een stalen look en daarbij bijvoorbeeld kuipstoelen – perfect passend bij de industriële stijl. Een andere optie: geef een houten eetkamerset een make-over met een zwarte lik verf!
Zwart in het interieur: de stijlvolle eetkamersetBron afbeelding

4. Beddengoed

Van de eetkamer gaan we door naar de slaapkamer. Hoewel we het ons kunnen voorstellen dat je de zwarte kleur hier niet de overhand wilt geven, werkt de kleur goed als deze verwerkt zit in de accessoires. Sterker nog: het kan zelfs een extra vleugje romantiek toevoegen aan de slaapkamer! Zeker in combinatie met tinten als bijvoorbeeld oudroze of diepblauw ziet zwart er hier prachtig uit. Wij vinden het beddengoed hier perfect voor geschikt, dat meteen een luxueuze uitstraling krijgt. Oudroze kussens erbij, en je slaapkamer ziet er als nieuw uit!
Beddengoed in de kleur zwart: uniek en romantischBron afbeelding

Ga voor speciaal met zwart in het interieur

Zoals uit bovenstaande lijst duidelijk wordt, zijn we met name dol op zwart als het gaat om accessoires. Van het beddengoed tot de wasbak: het zijn de kleine dingen die het doen wanneer het om deze tint gaat.

Maar wie het interieur eens rigoureus wil aanpakken, kan ook voor een grotere verandering gaan. Daar komt een eetkamerset of het keukenblok in het zwart ideaal voor uit! Het is maar net in welke mate je deze kleur wilt toevoegen aan je woning. Eén ding is in ieder geval duidelijk: zwart in het interieur maakt je woning speciaal! De chique kleur is echt net even anders dan anders.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply