Ben je toe aan een nieuw interieur? Met een internet abonnement is het helemaal niet meer nodig om de deur uit gaan om advies te vragen in een woonwinkel of om een interieurarchitect langs te laten komen. Met internet kan iedereen apps downloaden om zelf een soort van interieurspecialist te worden. Wij zetten vijf apps voor je op een rij die je helpen bij het maken van een interieurontwerp.

1. Home design 3D

Home design 3D is waarschijnlijk één van de meest uitgebreide apps als het gaat om interieurontwerp. In de app zet je de afmetingen van de ruimte waar jij het interieur van wilt veranderen. Je hebt dan de keuze om de ruimte in 2D of 3D op je scherm te krijgen. Vervolgens heb je tal van objecten die je digitaal in je interieur kunt plaatsen om te zien hoe ze staan. Ook je muren en je vloer kun je voorzien van een mooi kleurtje of print. Home design 3D is niet alleen leuk als je van interieur wilt veranderen, het is ook leuk om mee te spelen en zo je eigen fantasiewoning te ontwerpen.

2. Homestyler

Helemaal leuk zo’n app, maar heb je er wel moeite mee om je eigen woonkamer, slaapkamer of badkamer exact op de juiste maat in je app te krijgen? Homestyler werkt via ‘augmented images’. Dit heeft wat weg van virtual reality. Je laat het werk gewoon over aan de app. De app neemt foto’s van de gehele ruimte die jij wilt restylen. Vervolgens zet de app op basis van de genomen foto’s een 2D plattegrond in elkaar. Hier kun je mee aan de slag, je kunt bijvoorbeeld meubels toevoegen of verwijderen en met kleuren en prints werken. De plattegrond is heel gemakkelijk om te zetten in een prachtig 3D model.

3. TapPainter

Interieurontwerp app

Onderdeel van een interieurverandering is het verven van de muren. Maar welke kleur past het beste bij het bankstel of de kast die tegen de muur aan staat? Met de app TapPainter maak je een foto van de muur die jij wilt schilderen. Vervolgens kun je met de app de muur van alle mogelijke kleuren laten voorzien. Zo zie je bij voorbaat al wat een bepaalde kleur met je muur doet en dit voorkomt dat je achteraf spijt krijgt.

4. Curate

In ieder modern interieur hoort ook kunst thuis. Maar een schilderij aan de wand ophangen is nog best lastig. Maar niet als je gebruikmaakt van Curate. Maak een foto van je woonkamer en hang onbeperkt schilderijen aan de muur. De schilderijen worden op schaal in de foto van je woonkamer geplaatst, zodat je exact weet hoe een kunstwerk in je woonkamer zal staan. De ideale app voor een tijdloos interieur.

5. IKEA place app

Weet jij al dat jij je ruimte met meubels van IKEA gaat opvrolijken? Download dan de IKEA place app. Hiermee plaats je de in te richten ruimte virtueel in de app en vervolgens kun je hier alle IKEA meubels in plaatsen die jij leuk vindt. Je kunt zo allerlei stijlen uitproberen, maar ook kleuren aanpassen. Zo weet je zeker dat je nooit meer een miskoop zult doen.

Share.

About Author

Leave A Reply