Een tuintafel moet aan allerlei eisen voldoen. Zo moet hij stevig zijn, goed bestand zijn tegen de weersomstandigheden en er ook nog mooi uitzien. Vroeger had je niet zoveel keus aan tuintafels, maar tegenwoordig zijn ze er in enorme aantallen. Tussen de honderden verschillende materialen, kleuren en vormen is het moeilijk het overzicht te bewaren. Met behulp van deze 8 tips vind je snel de tuintafel die bij jou past.

Tip 1: Je budget van tevoren bepalen

Als je genoeg geld hebt gespaard om een duur model tuintafel aan te schaffen, hoef je je niet echt te houden aan dit advies. Voor alle anderen: bepaal van tevoren al het budget dat je hiervoor beschikbaar hebt. Dit is erg handig, omdat je dan al een belangrijk selectie criterium hebt. Op de meeste sites kun je namelijk een maximum prijs instellen. Zo zie je alleen de tafels die je ook kunt betalen. Niet alleen sneller en praktischer, maar de kans is ook een stuk kleiner dat je eindigt met een tafel die (veel) duurder was dan verwacht.

Tip 2: Het onderhoudsniveau kiezen

De hoeveelheid onderhoud die de tafel nodig heeft, verschilt per materiaal. Je hebt bijvoorbeeld vrijwel geen onderhoud aan metaal, wicker, rotan en glas. Een keertje schoonmaken en de tafel kan weer prima een ronde mee. Een kunststof tafel heeft geen onderhoud nodig, maar moet wel goed worden schoongehouden. Vlekken trekken er soms heel snel in en zijn er niet meer uit te krijgen. Een houten tafel heeft het meest onderhoud nodig: die moet elke paar jaar geschuurd en gebeitst worden om lang mooi te blijven.

Tip 3: Rekening houden met (kleine) kinderen

Wanneer je (kleine) kinderen hebt, zullen bepaalde tafels sowieso afvallen. Een tafel met glazen dekplaat is bijvoorbeeld vragen om problemen. Hoewel veel fabrikanten claimen dat hun glas niet breekt, is het meesteg glas toch niet bestand tegen stoeiende kinderen. Voor de veiligheid kun je dit dus beter vermijden. Verder is het verstandig om ook geen betonnen tafel te kiezen, omdat dit zo zwaar en hard is. In dit geval is het niet het kind dat de tafel beschadigd, maar is het eerder andersom.

Tip 4: Welke stijl wil je in je tuin?

In een moderne tuin horen heel andere tuinmeubels dan in een klassieke of rustieke tuin. Het is dan ook belangrijk dat je een tafel kiest die past bij je tuinstijl. In een ouderwetse klassieke tuin met veel groen kun je kiezen voor een elegante Franse tuintafel, maar die zou helemaal niet passen in een strakke onderhoudsarme tuin. Andersom zou een betonnen tuintafel weer erg uit de toon vallen in een tuin met veel begroeiing.

Tip 5: Doe inspiratie op

Ga bij verschillende (web) winkels inspiratie opdoen. Met de eisen die je bij de eerdere tips hebt opgesteld, kun je aardig snel bekijken welke tafel wel of niet geschikt is. Nu kun je binnen die wensen kijken welke tafels je mooi vindt. Zo vind je een stuk sneller een mooie tuintafel die bij jouw wensen past. Zoek vervolgens een betrouwbare partij om de gewenste tuintafel te kopen. Check ook altijd even de reviews die mensen geven aan de verkoper, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Het vinden van een nieuwe tuintafel is niet zo makkelijk als het lijkt. Als je zomaar wat rond gaat kijken en de eerste de beste tafel koopt die je tegenkomt, is de kans groot dat die tafel tegenvalt. Het is daarom verstandig om van tevoren alvast voorbereid te zijn. Met deze vijf handige tips vind jij een tuintafel die echt bij jou past en jarenlang meegaat.

Share.

About Author

Leave A Reply