Een parasol lijkt meestal vrij eenvoudig te kiezen. Maar als je eenmaal gaat zoeken naar een mooi model, ontdek je ineens dat er wel heel veel mogelijkheden zijn. Je moet best wat keuzes maken voordat je uitkomt bij jouw ideale parasol. Ben jij op zoek, maar weet je nog niet precies wat je wilt? Dit zijn 5 handige tips bij het uitzoeken van een parasol!

1. Zweefparasol of gewone parasol

Een zweefparasol hangt boven het terras aan een boogconstructie, waarvan de paal naast het terras staat. Dit type parasol is de laatste jaren razend populair geworden. Dat heeft vooral te maken met het praktische voordeel dat de parasol niet meer met zijn voet midden op het terras staat. Het is dus niet langer een sta-in-de-weg, maar je hebt wel genoeg schaduw.

    Zweefparasol

2. Welke stof moet je kiezen

Er zijn verschillende soorten stof voor de parasol. De kleur van de stof maakt ook verschil voor de hoeveelheid UV-straling die tegengehouden wordt. Hoe donkerder de stof van de parasol, hoe beter het UV-licht en de warmte geremd worden. Ook de dikte van de stof maakt verschil. Kies voor een kwalitatief zware stof, die goed bestand is tegen het zonlicht en de weersomstandigheden.

Vierkante parasol met lichte stof

3. Een geschikt systeem

De parasols van Tuinmeubelshop.nl kunnen werken met verschillende systemen om de parasol te openen en te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een parasol die je omhoog of omlaag draait met een handvat. Je kunt ook gaan voor de ophanging aan een touw met katrol. En natuurlijk is het mogelijk om te gaan voor een parasol met een motortje, waardoor je helemaal niet meer zelf hoeft te ‘werken’.

Parasol op vaste voet

4. De juiste parasolvoet

Je hebt in principe drie soorten parasolvoeten. De eerste soort is de standaard ronde parasolvoet met een laagje beton erin. Deze is vooral geschikt om midden op het terras te zetten. De twee variant is een parasolvoet die op een frame met wieltjes staat, zodat je de parasol gemakkelijk kunt verplaatsen. Dit type voet is vaak verzwaard met tegels. Een derde voet is een ingegraven buis die je in het gazon of in het terras kunt plaatsen. Vaak giet je hem in beton, zodat hij echt absoluut vast zit. Dit is de enige methode waarbij je zeker weet dat de parasol echt stevig staat. Maar je kunt de parasol dan niet meer verplaatsen.

Parasol die vast in het gras staat

5. Een mooi uiterlijk

Pas als je alle belangrijke praktische zaken hebt gekozen, ga je kijken naar het uiterlijk van de parasol. Misschien  houd jij van een bijzondere vierkante parasol. Of ga je voor een bijzonder kleurtje of zelfs een patroon op de stof. Maar wat je ook kiest, de praktische zaken zijn echt belangrijker. Het is namelijk heel vervelend als je wel een mooie parasol hebt, maar hij werkt niet zo goed als je zou willen. Door in deze volgorde te werken vind je de perfecte parasol, waarmee je weer een stap dichter bij je ideale tuin bent.

Ideale tuin met parasol

Een parasol uitzoeken is nog niet zo heel makkelijk. Je moet met een aantal zaken rekening houden. Als je vooral gaat voor een goedkoop modelletje, kun je natuurlijk niet zoveel eisen stellen. Maar als je in een keer een parasol wilt kopen die jaren meegaat, is het verstandig om er goed over na te denken. In elk geval ken je nu de belangrijkste keuzes die je moet maken bij het kopen van een nieuwe parasol.

Share.

About Author

Leave A Reply