Als je vroeger een diner organiseerde, probeerde je op een opzichtige manier de gasten te imponeren met jouw luxe artikelen en ambiance. Eigenlijk waren etentjes de perfecte gelegenheid om anderen eens flink af te troeven. Tegenwoordig wordt daar minder waarde aan gehecht en wordt het niet op prijs gesteld als je duidelijk laat merken dat je je gasten wilt imponeren. Toch gebeurt dat nog steeds, alleen gaat het nu iets subtieler. Dit zijn 5 tips waarmee je je dinergasten kunt imponeren zonder opdringerig of protserig te zijn.

1. Kwalitatief tafellinnen

Een luxe diner kun je niet zomaar serveren op een oud tafelzeil. In plaats daarvan kies je voor een mooi set tafellinnen van goede kwaliteit. Een bijpassende loper en servetten maken het geheel op een stijlvolle manier af. Let op: kwalitatief goed tafellinnen hoeft niet perse duur te zijn en andersom is duur tafellinnen niet perse van goede kwaliteit! Let vooral op de dikte van de stof en de uitstraling ervan.

2. Gepersonaliseerde menu’s

Leg op elke plaats op tafel een gepersonaliseerd menu waarop vermeld staat wat de gasten te eten krijgen. Een menu geeft mensen van tevoren al een idee wat ze krijgen. Dit is voor de gasten erg prettig en voor jou een mooie manier om subtiel te laten zien dat je alles tot in de puntjes hebt voorbereid. Laat de menu’s op een professionele manier afdrukken bij www.drukzo.nl, zodat je zeker weet dat ze er perfect uitzien.

3. Mooi servies en luxe glazen

Ga voor een mooi servies en voor luxe glazen. Zelfs kristallen glazen hoeven niet perse onbetaalbaar te zijn. Kies voor zowel servies als glaswerk dat in een oogopslag herkenbaar is als smaakvol en stijlvol. Bij het dekken van de tafel let je natuurlijk goed op het decor en op de etiquette regels.

4. Tafeldecoratie

Als de tafel is gedekt kun je goed zien welke tafeldecoratie hier nog bij past. Onthoud dat er misschien ruimte nodig is voor serveerschalen. Heb je weinig ruimte, dan zijn kleine vaasjes met bloemen een goed idee. Maar wanneer je weinig ruimte op de tafel nodig hebt omdat je alles op de borden opdient, kun je kiezen voor een centraal tafelstuk, wat je ook zelf kunt maken.

5. Gepersonaliseerde uitnodigingen

Wanneer je zeker weet dat je tafel helemaal in orde is, kun je gaan kijken naar je uitnodigingen. Ontwerp bijvoorbeeld zelf je uitnodigingen, die je stijlvol kunt laten afdrukken bij drukzo. De uitnodigingen kunnen in een bijpassende envelop via de post worden bezorgd bij je gasten, of je laat ze bij je thuisbezorgen zodat je ze zelf kunt uitdelen. Een gepersonaliseerde uitnodiging is nét dat beetje extra dat maakt dat de gasten zich speciaal voelen.

Je gasten imponeren betekent niet dat je ijdel of arrogant bent. Het heeft er voornamelijk mee te maken dat je graag een goede (eerste) indruk maakt. Je hoeft niet met geld te smijten om dit voor elkaar te krijgen. Door vooral veel aandacht te besteden aan details en het diner zo prettig mogelijk te maken voor je gasten, kun je op een subtiele manier je gasten laten merken hoe goed je alles voor elkaar hebt. Naast deze vijf tips is het natuurlijk ook van belang dat het eten dat je serveert lekker is en dat je huis netjes schoon is. Als je eten smerig is of als je gasten meteen zien dat het een rotzooi is, hebben subtiele manieren om indruk te maken niet zo heel veel zin…

Share.

About Author

Leave A Reply