Het is een heerlijke plek om bij je huis te hebben: een serre! Een rustgevende ruimte waar veel licht binnenkomt, een plek waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. De serre geeft je het gevoel in de natuur te zijn, zonder dat je last hebt van wind, regen of ongedierte. Hoe je deze plek helemaal mooi maakt? In deze blog geven we tips!

1. Comfortabele meubelstukken

Net als in je huis en in je tuin, is het ook in de serre belangrijk om te kiezen voor comfort! Alleen zo beleef je echt plezier aan deze fijne plek, en kom je er optimaal tot rust. Daarom is het van belang om comfortabele meubelstukken uit te zoeken.

Denk daarbij goed na over wat jij belangrijk vindt: wil je een bank om languit op te kunnen liggen? Of ga je juist liever voor meerdere stoelen, zodat er een groep mensen in de serre past? Wie weet kies je zelfs voor een ouderwetse schommelstoel! Wat je ook kiest: als de basis van de meubelstukken goed zit, wil jij nooit meer weg uit die serre. 

2. Kies voor kwalitatieve zonwering

Hoewel je in de winter misschien vooral plaatsneemt in de serre om nog iets van daglicht op te kunnen vangen, is het op warmere dagen juist van belang om serre zonwering te hebben. Anders wordt het al snel te warm in de serre! Dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

Zorg er met de juiste bescherming voor dat het koel en aangenaam blijft in de serre. Zo ga je met onderzonwering onder je glazen overkapping voor een handige én stijlvolle manier om schaduw te creëren in de serre. Ook ideaal als het zonlicht te fel wordt – daar heb jij niet langer last van!
Tips voor de serre over overkapping: kies voor de juiste zonwering!

3. De juiste verlichting

Waar je overdag in de serre de zon soms wilt weren, is het ’s avonds juist van belang om genoeg verlichting in de serre te hebben. Zo kun je er nog goed een boekje lezen als de zon onder is gegaan! Want geloof ons maar: ook laat op de dag is het nog heerlijk vertoeven in de serre – zeker als het in de tuin te koud is geworden.

Het is daarbij belangrijk om te letten op de sfeer die de verlichting uitstraalt. Ga daarbij niet voor felle lampen, maar kiest juist voor een warme toon. Dat past goed bij de cosy en gezellige sfeer die de serre uitstraalt.

4. Denk na over de kleuren

Over die gezellige sfeer gesproken: daar spelen ook de kleuren die je terug laat komen in de ruimte een rol bij. Natuurlijk wordt het grootste deel van de serre gevormd door glas, maar er zijn nog verschillende plekken waar je over de kleurkeuze kunt nadenken. Bijvoorbeeld wat betreft de balken tussen het glas, of op de vloer. Maar ook wat betreft de meubelstukken en de accessoires.

We raden aan om te kiezen voor natuurlijke, warme tinten: die geven het idee dat je lekker in de natuur zit en goed tot rust kunt komen. Om welke kleuren het dan precies gaat? Denk aan olijfgroen, lichtgrijs of donkerbruin. Mag het wel wat kleurrijker? Kies dan bijvoorbeeld voor roestoranje of okergeel. Combineren is uiteraard ook mogelijk!
5 tips om je serre in te richten

5. De accessoires maken het af 

Ten slotte maken de accessoires de look in de serre af. Vaak is er niet veel ruimte in een serre, wat maakt dat het slim is om goed na te denken over het soort accessoires én over de plek waar je ze kwijt kunt. Zo zijn hangplanten een ideale oplossing: die nemen alleen hogerop ruimte in beslag.

Naast hangplanten kun je denken aan gezellige kussens en dekens voor de bank of stoelen. En steek ’s avonds laat gezellig wat kaarsen aan in de serre. Wát een comfort en plezier!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply