Wat is het toch weer heerlijk buiten! De lente is bijna begonnen en het zonnetje laat zich al steeds vaker zien. De dagen worden langer, en we krijgen stukje bij beetje weer alle mogelijkheid om heerlijk in die wicker tuinstoel te duiken en met een glas wijn van de zonsondergang te genieten. Maar voordat het zo ver is moet het terras natuurlijk wel even zomerklaar gemaakt worden. We geven je dan ook graag een paar handige tips zodat jij in no-time ontspannen kunt genieten van het heerlijke weer.

  1. Haal de zomer spullen uit de schuur

Haal de terrasverwarmer, het tuinmeubilair, de sierkussens en die rechthoekige parasol maar uit de schuur: de zomer komt namelijk steeds dichterbij! Door alle huidige materialen en meubelstukken naast elkaar te zetten, kun je precies zien wat je allemaal in huis hebt. Zo weet je snel wat je eventueel nog nodig hebt, en wordt het indelen een stuk makkelijker. Overzicht geeft inzicht!

 

  1. Grondige reiniging

Zet al die zomerspullen weer even aan de kant, en begin aan de grondige reiniging van het terras. Na die koude maanden kunnen de tegels vast een flinke schoonmaakbeurt gebruiken. Verwijder eerst al het losliggende vuil met een bezem en maak vervolgens de voegen tussen de tegels schoon. Als je vervolgens wat bleekmiddel in een emmer water oplost, kun je dit mengsel gebruiken om de tegels goed schoon te schrobben. Als je het later afspoelt met een hogedrukspuit of de tuinslang ziet alles er helemaal als nieuw uit!

  1. Nieuwe planten en bloemen

Een nieuw seizoen vraagt natuurlijk om nieuwe planten en bloemen; en niet alleen in je interieur. Op het terras zullen deze waarschijnlijk in mooie grote potten komen. Gelukkig zijn ook de winkels klaar voor de zomer en zullen er de komende weken en maanden ontzettend veel aanbiedingen te vinden zijn op dit gebied. Hoe meer planten en bloemen hoe beter; maar maak het niet te bont. Probeer bijvoorbeeld binnen een bepaalde stijl te blijven, of verschillende kleuren op een mooie manier te combineren.

  1. Geef je houten tuinmeubelen een boost

Hoewel de kunststof tuinmeubelen met een klein sopje zo schoon zijn, hebben de houten tuinmeubelen iets meer liefde nodig. Geef ze een opfrisbeurt met handige hout reinigers en beschermers zodat ze ook deze zomer weer kunnen stralen.

Houten tuinmeubelen

  1. De sfeerverlichting

Ook de sfeerverlichting mag natuurlijk niet vergeten worden. Tuinverlichting op basis van zonne-energie is ideaal tijdens deze warme en zonnige maanden. En daarnaast besparen deze ook nog eens goed wat energie; ook mooi meegenomen!

Share.

About Author

Leave A Reply