Steeds meer mensen willen graag zelf hun meubels maken. Het geeft een bijzondere uitstraling en natuurlijk heb je er ook veel voldoening van. Het makkelijkste meubel om zelf te maken is een (salon)tafel. Stoelen zijn wat lastiger, maar ook deze zijn goed zelf te maken. Ben jij een handige klusser en wil je graag zelf je (tuin)meubels maken? Hier vind je 5 praktische tips!

1. Maak een bouwtekening

Zelfs voor een eenvoudige tafel is het handig om een goede bouwtekening te maken. Zo ontdek je precies welke materialen je nodig hebt. Er zijn verscheidene online idee├źn en bouwtekeningen te vinden. Maak ook alvast een overzichtelijk stappenplan zodat je weet welke volgorde handig is.

2. Gebruik goed materiaal

Het is bij het maken van meubels altijd verstandig om je in te lezen over het materiaal. Wil je bijvoorbeeld een houten tafel maken? Kijk dan eens voor eiken balken op maat bij HOUTvakman.nl. Met eikenhout zit je altijd goed. Het is iets prijziger dan andere houtsoorten, maar dat is het zeker waard! Ook voor buitenmeubels is eikenhout geschikt, al moet het dan wel worden afgewerkt met een goede lak of beits.

3. Welke afwerking kies je?

Sommige materialen hebben geen afwerking nodig. Bijvoorbeeld verouderde eiken balken van HOUTvakman.nl zorgen voor een prachtige antieke look. Je hebt dan voor binnenmeubels geen verdere afwerking nodig. Bij andere materialen kan het mooi zijn om te kiezen voor afwerking met lak. Houten stoelen kun je ook (laten) stofferen om ze mooi en comfortabel af te werken.

4. Passende meubels

Zorg ervoor dat je meubels altijd netjes bij elkaar passen. Het is fijn om zelf een salontafel te maken, maar die moet natuurlijk wel goed passen bij je bankstel en andere meubels. Bedenk dus van tevoren goed of je hier aan gaat beginnen en of je nieuwe meubel wel past bij de rest. Of je kiest ervoor om meerdere meubels zelf te maken, als je handig bent hoeft dat geen probleem te zijn en heb je overal dezelfde stijl.

5. De kosten berekenen

Bereken van tevoren de kosten van de materialen. Vaak scheelt het in prijs weinig of je je meubels zelf maakt of niet. Zeker niet als je kiest voor goede materialen! Je kunt wel besparen door te zoeken naar een voordelige webshop met goede spullen, zoals houtvakman.nl. Hier vind je alles op het gebied van hout van topkwaliteit en tegen een betaalbare prijs.

Wil jij zelf graag je (tuin)meubels maken? Dan is het goed om je van tevoren grondig voor te bereiden. Denk na over de samenstelling van je meubels, het materiaal en natuurlijk het prijskaartje. Het zelf maken van meubels geeft ze wel extra stijl en uitstraling. Het is de laatste jaren steeds meer in de mode om zelf je spullen te maken. Wil je hiermee aan de slag, dan bieden deze 5 tips al een goede start!

 

Share.

About Author

Leave A Reply