In deze gekke tijden kiezen steeds meer mensen voor een staycation, oftewel vakantie in eigen land. Maar stiekem is een staycation zo gek nog niet! Nederland heeft namelijk zoveel mooie plekken te bieden. Daarnaast voorkomt thuisblijven ook nog eens de nodige inpakstress en fileleed. Hoe heerlijk is het om te kunnen genieten van je eigen huis en je eigen omgeving? Daarom hebben wij 5 tips voor je om de perfecte staycation te creëren. 

1. Kom tot rust op de camping

Voor een goed vakantiegevoel hoef je niet ver weg te gaan. Nederland biedt diverse mooie campings waar jij alleen, met vrienden of met het gezin heerlijk kunt verblijven. Ga met de camper of met een tentje op pad, en geniet van alle mogelijkheden. Ontdek de omgeving van de camping tijdens een wandeling. Regent het? Dan kun je binnen een leuk kaartspel spelen of relaxed tv-kijken. Met de Digitenne tv-antenne kun je bijna overal draadloos tv-kijken, dus ook op de camping. 

2. Maak je tuin of balkon zomerklaar

Ben je niet van het kamperen, maar blijf je liever thuis? Zorg dan dat je de zomer in huis haalt! Maak van je tuin of balkon een eigen vakantiebestemming door het trendy aan te kleden. Een paar planten, wat woonaccessoires en mooie buitenverlichting geven al snel een echt vakantiegevoel. Zet je tuinstoelen en de barbecue maar vast klaar! Want met een summerproof tuin, hoef jij de deur niet meer uit. 

Maak je tuin of balkon zomerklaar

3. Organiseer vakantie activiteiten bij je thuis

Op vakantie doe je vaak hele andere dingen dan dat je thuis zou doen. Genieten van een buitenbioscoop of op bezoek gaan bij een wijnproeverij? Deze dingen kun je ook zelf organiseren. Hang ergens in je achtertuin een wit doek op en projecteer hier een romantische film op, terwijl je tussen de kussens knus met je vrienden een bak popcorn aan het eten bent. Of ga naar de dichtstbijzijnde slijterij en laat je adviseren over een paar mooie wijnen. Hiermee kun je thuis een wijnproeverij nabootsen en ben jij, met je wijnkennis, de ster van de avond.

4. Leer een vreemde taal

Om een vreemde taal te leren, hoef je niet naar het buitenland. Gebruik de staycation om in je eigen huis te oefenen. Tegenwoordig zijn er verschillende online mogelijkheden om heel laagdrempelig woorden te leren. Via de app Duolingo kun je bijvoorbeeld elke dag een nieuw woordje leren. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een online taalcursus te volgen. 

5. Creer je eigen wellness

Naar een spa gaan zit er voorlopig nog even niet in, maar met een beetje inlevingsvermogen en creativiteit bouw je jouw badkamer om tot een wellness. Denk hierbij aan geurkaarsen, gezichtsmaskers, scrubzout en olie. Door een rustgevend muziekje op te zetten en jezelf te verwennen met ijskoud water, kan de ontspanning beginnen. Met een paar komkommerschijfjes kun je je ogen rust geven en heb je ook geen tijd om op je beeldscherm te kijken. Hoe veel meer vakantie wil je hebben?

Share.

About Author

Leave A Reply