Een barbecue kopen is natuurlijk een vrolijke aangelegenheid. Het betekent dat het zonnetje weer steeds dichterbij komt en het barbecue seizoen bijna geopend mag worden. En zelfs wanneer dit nog even niet het geval is, komt er natuurlijk ontzettend veel voorpret kijken bij het aanschaffen van de barbecue waarvan je weet dat hij deze zomer, of zelfs al tijdens de herfstdagen of lente, ongelooflijk veel gezelligheid gaat brengen. Maar wat voor barbecue past nu het beste en waar moet je op letten? Je leest het hier.

Gas of kolen?

Een barbecue kopen begint met de (voor velen meest belangrijke) vraag: kies je er eentje op gas, of op kolen? Een barbecue op gas staat zo klaar en heeft (bijna altijd) voldoende ruimte voor iedereen. Een barbecue op kolen is wat authentieker (en volgens velen de enige echte barbecue) maar brengt ook meer rommel met zich mee. Het is maar net wat je zelf fijn vindt. Wil je lekker lang barbecueën, of wil je liever een barbecue kopen die direct voor je klaar staat?

De hoogte van de barbecue

Ook de hoogte is natuurlijk belangrijk. Op een balkonnetje is een tafelmodel erg handig (of zelfs een model dat je aan de reling kunt hangen) terwijl dit in de achtertuin weer minder op zijn plek is. Kies de juiste hoogte zodat je de hele avond comfortabel aan de barbecue kunt staan, zonder aan het einde van de avond met rugklachten naar bed te gaan.

Het formaat van de plaat

Daarnaast is het ook de moeite waard om even naar het formaat van de plaat te kijken. Een gasbarbecue heeft over het algemeen meer dan genoeg ruimte, maar een kolenbarbecue verschilt flink in formaat. Een grote plaat geeft natuurlijk meer ruimte voor veel vlees.

De garantie

Koop je een duurdere barbecue? Dan is het belangrijk om even naar de garantie te vragen. Zo weet je zeker dat je er nog een aantal jaar onbezorgd van kunt genieten.

Het materiaal

Sommige barbecues gaan langer mee dan anderen. Investeer je wat meer in een barbecue van keramiek of roestvrij staal, dan mag je er vanuit gaan dat deze langer meegaat. Een barbecue met houten handvaten zal daarentegen sneller slijten; zeker wanneer je de barbecue het hele jaar door gewoon lekker buiten laat staan. Kies verstandig, want ook hier geldt: goedkoop is in de meeste gevallen duurkoop.

Share.

About Author

Leave A Reply