Ben je toe aan een nieuwe look in de woonkamer, maar heb je geen zin om daar veel tijd of geld in te stoppen? Geen enkel probleem! Nieuwe accessoires zijn hier de ideale oplossing voor – waaronder kussens op de bank. In deze blog tippen we 5x favorieten.

1. Stippen kussens

Wat ons betreft is er bijna niets zo gezellig als een patroon van stippen. Het is zo’n simpel ontwerp, maar het kan echt iets toevoegen aan je woonkamer. En omdat kussens met stippen er in zoveel soorten en maten bestaan, kun je echt jouw persoonlijke favoriet uitkiezen. Zo oogt een variant met een heleboel kleine stipjes, die kriskras door elkaar getekend zijn, wat drukker. Ideaal wanneer je een eyecatcher aan je interieur wilt toevoegen! Wie het liever wat rustiger houdt, komt goed uit met een kussen waarop een kleiner aantal stippen is afgedrukt. De stippen kunnen daarbij ook wat groter van formaat zijn. Zo krijgen ze alsnog hun verdiende aandacht.
Kussens met verschillende stippenBron afbeelding

2. Geometrische vormen

Cilinders, piramides, kubussen en balken: ze staan beeldschoon op je kussen. Het liefst ook nog eens met zoveel mogelijk naast elkaar afgedrukt. Om het nog bonter te maken: met de verschillende vormen door elkaar gegooid tot print! Eventueel zelfs in meerdere vrolijke kleuren. Maar ook als je het bij één of twee kleuren houdt, vallen deze prints op. Zo is de bekende zwart-wit combinatie altijd goed. Ook zachte pasteltinten zien er stralend uit, zoals roze, groen of blauw. Welke kleur je ook kiest, één ding is in ieder geval duidelijk. Met deze vormen wordt het een hele gezellige boel op je bank!
Kussens met geometrische vormen, in allerlei kleurenBron afbeelding

3. Getekende ogen

Dit is een wat specifiekere trend, maar de kans bestaat dat je ‘m al eens op Pinterest of Instagram voorbij hebt zien komen. Het kussen met daarop geïllustreerde ogen! Hierbij geldt: hoe groter de kijkers en wimpers, hoe markanter. Vaak wordt er gespeeld met ogen die open of juist dicht zijn, om het design wat afwisselender te maken. Terug knipogen maar, naar dit gezellige kussen!

4. Velvet

Wie dol is op een interieur met een elegante en luxueuze uitstraling, kan niet om velvet heen. Fluweel is namelijk niet alleen super zacht en comfortabel, maar straalt ook ware klasse uit. Twee vliegen in één klap, dus! Daar komt nog bij dat kussens van velvet er in een heleboel prachtige kleuren te vinden zijn: van donkerblauw tot okergeel, en van oudroze tot olijfgroen. Zie het dan maar eens voor elkaar te krijgen om het bij één nieuw kussen te houden…
Velvet kussens en plaid op de bankBron afbeelding

5. Botanische prints

Je kunt er vandaag de dag niet meer omheen: de planten trend! En die vormt zich niet alleen door bestaande planten in huis te nemen. Ook wat betreft prints kun je namelijk helemaal uitpakken! Zo zijn de bladeren van de varen, monstera en palm ware toppers als prints op een kussen. Daarmee voeg je heel gemakkelijk een beetje van de natuur aan je woning toe. Perfect voor iedereen die niet zulke groene vingers heeft!
Kussens met botanische print en groene lookBron afbeelding

Mix & match

Van geometrische patronen tot prints met planten: er zijn een heleboel mogelijkheden om je bank mee op te fleuren. Een combinatie van kussens met verschillende prints door elkaar heen is dan ook goed mogelijk! Zo maak je er in een handomdraai een waar feestje van in je woonkamer.

Wanneer je dat wat teveel van het goede vindt, kom je uiteraard ook prima uit de voeten met het kiezen voor één nieuw kussen. Een kleine, maar tegelijkertijd fijne verandering. En die kan al een hele nieuwe uitstraling aan je interieur geven!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply