De meeste woningen hebben muren en deuren tussen de ruimtes om deze van elkaar te scheiden. Maar dat is niet altijd het geval! Wie bijvoorbeeld in een studio of een loft woont, geniet juist van één grote kamer. Dat oogt heerlijk ruimtelijk! Maar is het je iets té open? Check dan onze alternatieve tips om ruimtes van elkaar te scheiden!

Je hebt natuurlijk de optie om zelf een muur te plaatsen in een ruimte waar je er een mist. Maar dat vergt meteen een grote verbouwing. Ook is het soms helemaal niet mogelijk – als je bijvoorbeeld een huis huurt. Het is dus een praktischer plan om met deze tips aan de slag te gaan. En naast de loft of de studio zijn er meer situaties denkbaar waarin dit uitkomt. Heb je bijvoorbeeld kids die in dezelfde kamer slapen? Ook dan heb je iets aan deze roomdividers tips!

1. Ruimtes scheiden met een kast

Het is gebruikelijk om de kast in je woning tegen de wand te plaatsen of in de hoek te zetten. Maar laat die kast – met daarin bijvoorbeeld boeken of kleding – nu juist handig zijn om een scheiding mee te maken in je woning! Zo kun je de kast bijvoorbeeld tegen je bed of naast de eettafel plaatsen. Een super eenvoudige manier om een afgezonderd deel in je woning te creëren!
Tips om ruimtes van elkaar te scheiden: met een kast!Bron afbeelding

2. Decoratie als scheiding

Wil je de kast toch liever in de hoek plaatsen? Dan zijn er nog een heleboel andere opties om een splitsing te maken in je huis. Bijvoorbeeld met decoratie – een super creatieve manier om voor een gescheiden look te gaan! Zet grote vazen neer in het midden van de kamer. Of ga voor een rij met bijzondere staande lampen. Zo maak je er meteen iets authentieks van! Een beetje extra karakter is natuurlijk altijd welkom in je woning.
Ruimtes scheiden in een studio of loft? Gebruik decoratie!Bron afbeelding

3. Het gordijn in de kamer

Zijn gordijnen er alleen om voor het raam te hangen? Nee! Ze werken ook perfect als roomdivider. Je hoeft alleen een gordijnhanger aan het plafond te plaatsen en een mooi gordijn uit te zoeken – en klaar is kees. Als je de kleur van de stof afstemt op de andere items in je woning, zoals de accessoires, sluit dit alles goed op elkaar aan.
Een gordijn in de kamer: tips om ruimtes van elkaar te scheidenBron afbeelding

4. Het verplaatsbare scherm

Heb je geen vaste plek voor de scheiding in je kamer, of ben je van plan om je inrichting met regelmaat te veranderen? Dan zoek je natuurlijk een divider die eenvoudig te verplaatsen is. Het scherm biedt daar de ideale oplossing voor. En het scherm is er ook nog eens in allerlei varianten te vinden. Van metaal tot hout. En van een basic look tot versierd met opvallende ornamenten. Het is aan jou om je favoriet te kiezen!
Het verplaatsbare scherm om ruimtes van elkaar te scheidenBron afbeelding

5. De groene scheiding met planten

Je wilt in jouw huis natuurlijk ook inspringen op de enorme plantentrend die er momenteel is. Groen in huis is een must! En wat daarbij helemaal goed uitkomt, is dat planten zich perfect lenen voor een scheiding in je kamer. Maak als het ware een scherm van planten: haal verschillende soorten in huis en werk met potten in allerlei hoogtes. Als je die potten ook nog eens op een standaard zet, creëer je vanwege de hoogte zelfs het gevoel van een muur – maar dan een wel heel speciale!
Ruimtes van elkaar scheiden met een groene touch!Bron afbeelding

Aan de slag om ruimtes van elkaar te scheiden

Geen muur in huis op de plek waar je er een wenst? Geen zorgen! Zoals uit deze blog is gebleken, zijn er een heleboel oplossingen denkbaar om ruimtes van elkaar te scheiden. En die zijn ook nog eens gemakkelijk te realiseren – een grote verbouwing blijft uit. Idealer kan het niet!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply