Het is een ruimte waar we al snel kiezen voor basiskleuren: de keuken. Wit, zwart of grijs: ze komen hier veel voor. Maar wil jij het eens helemaal anders dan anders doen? Yes! Zo zien we het natuurlijk maar al te graag. Een beetje uitpakken mag namelijk best. In deze blog ontdek je voorbeelden van een kleurrijke keuken. Feestje!

1. Eén kleurrijk element: de blauwe koelkast

We beginnen bij een vrij basic manier om kleur toe te voegen aan de ruimte. Ideaal voor iedereen die graag een speels element wil toevoegen aan de ruimte, maar toch niet meteen alles wil geven. Als middenweg kun je dan gaan voor één element van kleur.

Zoals in dit voorbeeld: de blauwe koelkast! Het effect wordt immers meteen duidelijk: dit element in de keuken springt eruit. Als een ware eyecatcher! En dat geeft natuurlijk een bijzondere look aan de keuken. Een minimale toevoeging van kleur, met een groots effect!
Een kleurrijk element in de keuken voor meer levendigheid

2. Ultiem vrolijk met oranje

Van de diepe blauwe kleur gaan we naar een nóg vrolijkere variant: oranje! Daarbij durven we wel te stellen dat dit een kleur is voor echte waaghalzen. Voor een totale frisse wind in de keuken! Geloof ons maar: die zal je namelijk nauwelijks meer terug herkennen.

Het voordeel van de opvallende oranje kleur? Dat het direct een blij gevoel oplevert! Daarnaast zie je dit in vrijwel geen enkele woning terug – wat het een heel unieke look maakt. En dat is natuurlijk een toevoeging aan het interieur die meer dan welkom is! Zo maak je je interieur een stuk persoonlijker.
Durf uit te pakken met oranje in de keuken

3. Rood voor warmte

Vind je een kleur als oranje toch nét een stapje te ver gaan? Dan zijn er natuurlijk nog een heleboel andere opties – waarin kleur nog altijd centraal staat. Rood bijvoorbeeld: toch al snel een wat meer traditionele kleur. Voor een rustigere look die nog altijd de aandacht trekt.

Daarnaast straalt rood warmte uit. En dat voegt gezelligheid toe aan de keuken! Helemaal ideaal wanneer je er ook een bar of de eettafel hebt staan. Met een kleurrijke keuken als deze voel je je hier namelijk al gauw helemaal thuis.
De kleurrijke keuken: kies rood voor warmte

4. Appeltjesgroen voor een frisse look

Ben je op zoek naar een frisse look in je keuken? Daar leent een kleur als lichtgroen zich perfect voor. Een ideale tint om een levendig en opgewekt gevoel bij te krijgen. Ideaal bijvoorbeeld om iedere dag weer met power te beginnen – waar deze kleur zeker voor kan zorgen.

Naast fris, heeft groen ook nog eens een gezonde uitstraling. Dat is niet gek natuurlijk: het is immers een kleur die gelijk is aan een boel verschillende groentes en fruit. Een look als deze past goed in de keuken – zeker in een gezond huishouden! Dit kun je met deze tint nog eens extra benadrukken.
Een frisse en gezonde look in de keuken? Pak uit met kleur!

5. Multi-kleurrijk: breng alles samen

Voor wie nóg een stap verder wil gaan dan met een bijzondere kleur als oranje, is er ook een optie. Ga in dat geval voor de multi-kleurrijke keuken. Inderdaad: hierin komen meerdere kleuren door elkaar voor. Wauw!

Zo wordt die keuken echt dé steler van de show in je interieur. Zeker als je werkelijk alle kleuren van de regenboog in de look verwerkt. Maar ook bijvoorbeeld pastelkleuren doen het goed in combinatie met elkaar – en zorgen voor nog net wat meer evenwicht. Aan jou natuurlijk de keus!
Meerdere kleuren in de keuken: durf uit te pakken in de kleurrijke keuken

Kleurrijke keuken: van warm tot fris

De kleurrijke keuken kan op een heleboel verschillende manieren worden ingevuld. Zo heeft de rode tint een warme uitstraling: perfect voor meer gezelligheid in de keuken. Met groen ga je juist voor een fris en fruitig gevoel. En kun je niet kiezen? Dan biedt natuurlijk de keuken met meerdere kleuren de oplossing!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply