Woondecoraties zijn belangrijk omdat ze voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je interieur bepalen. Veel mensen vinden het leuk om de decoraties aan te passen aan het seizoen. Een nieuwe look geeft een fijn gevoel en het is natuurlijk gezellig. Helaas kunnen decoraties best duur zijn als je ze telkens in dure woonwinkels koopt. Daarom geven wij je 6 budget tips voor leuke woondecoraties.

1. Check de folders

Er zijn diverse folders waar je leuke woondecoraties kunt vinden. Dat kunnen bijvoorbeeld woonwinkels zijn. Maar ook in de folder van Lidl staan bijvoorbeeld vaak leuke woondecoraties of tuindecoraties. Het is dus goed om regelmatig de (digitale) folders door te bladeren om leuke decoraties te vinden die in de aanbieding zijn.

2. Koop na het seizoen

Veel mensen weten dat je bij het kopen van kleding het best buiten het seizoen kunt kopen. Dan is de kleding in de uitverkoop, waardoor je een stuk goedkoper uit bent. Wist je dat dat ook geldt voor woondecoraties? Koop juist in de zomer een leuke lentedecoratie of paasdecoratie. Die zullen een stuk goedkoper zijn dan in de lente en je kunt ze natuurlijk gewoon bewaren tot je ze nodig hebt. Kerstdecoraties koop je bij voorkeur in januari.

3. Kijk bij de kringloopwinkel

De kringloopwinkel is een goede plek om woondecoraties te vinden. Veel mensen die nieuwe decoraties kopen, brengen hun oude decoraties daar weer heen. Zo ontstaat er een soort ruilhandel. Handig als veel mensen toe zijn aan iets nieuws en er weinig geld aan willen besteden. Soms vind je echt verrassende items in de kringloopwinkel.

4. Marktplaats

Naast de kringloopwinkel is marktplaats ook een geijkte plaats om leuke spullen te scoren. Zeker wanneer mensen hun zolder opruimen komen ze soms hele dozen decoratiemateriaal tegen dat ze dan op marktplaats zetten. Zo vind je soms voor een klein prijsje hartstikke leuke spulletjes die nog makkelijk een ronde mee kunnen.

Decoraties wees creatief

5. Wees creatief

Je kunt vrij eenvoudig zelf allemaal leuke en bijzondere decoraties maken. Een paar bloempotjes of wat stukjes hout die je over hebt kunnen eenvoudig worden omgetoverd in een mooie decoratie. Geen inspiratie? Kijk online op DIY ideeën of koop een doe-het-zelf tijdschrift. Zo kom je aan leuke ideeën om thuis te proberen.

6. Heb genoeg lef

Een opvallend interieur krijg je pas echt als je een aandurft om eens iets geks te proberen. Bedenk bijvoorbeeld een echt opvallende decoratie die je misschien wel zelf kunt maken van alledaagse spullen. Of probeer eens een totaal andere stijl dat je gewend bent. Je zult versteld staan wat je allemaal kunt bereiken met items die officieel misschien niet eens meetellen als decoratiemateriaal.

Je woning inrichten met leuke decoraties is een interessante uitdaging. Door regelmatig te wisselen van decoraties heeft je interieur steeds iets nieuws en fris. Een origineel interieur is prettig en bovendien hoeft het niet duur te zijn. Met deze budget tips fris je ook voor een klein bedrag je interieur weer heerlijk op.

Share.

About Author

Leave A Reply