Garages zijn er in heel veel soorten en maten. Veel mensen denken dat je altijd een compleet maatontwerp moet laten maken, maar meestal is dat niet nodig. Je kunt een garage uitzoeken zoals je een nieuwe keuken zoekt. Er zijn pasklare modellen die bij jou aan het huis kunnen worden gebouwd. Bij het uitzoeken van een garage zijn er wel veel dingen waar je aan moet denken. Deze 6 tips helpen je bij het vinden van een perfecte garage!

1. Afmetingen

De afmetingen van de garage zijn het startpunt bij het zoeken. Ze hangen af van de beschikbare ruimte, maar ook van het doel dat je hebt met de garage. Wil je hem bijvoorbeeld gebruiken voor een auto plus een aantal fietsen? Dan heb je een bredere garage nodig dan wanneer je er alleen wilt gaan klussen.

2. Dakbeschot

Welk dak moet er op de garage komen? De meeste garages hebben een plat dak, maar ook een zadeldak is wel bekend. Dan heb je het voordeel van een kleine zolder boven de garage. Hou wel rekening met de regels voor een vergunning; vaak is de hoogte van het gebouw bepalend. Vraag je ook af of je nu of later zonnepanelen op het dak wilt monteren en hoe je dat dan het beste zou kunnen doen.

3. Deuren

Bedenk hoeveel deuren je in de garage wilt en waar dan. Meestal zijn er een of twee loopdeuren en is er een grote garagedeur. Bij de grote deur zijn er verschillende opties: een gewone kanteldeur, een roldeur of een paneeldeur bijvoorbeeld. De roldeur is qua efficiëntie in de ruimte de beste keus; er gaat weinig ruimte verloren.

4. Vloer

De vloer van de garage kan van allerlei materialen worden gemaakt. Vaak wordt gekozen voor beton, maar ook bestrating of betegeling wordt er wel in gelegd. Is het een goed geïsoleerde garage, dan wordt er soms ook gekozen voor een gietvloer.

5. Isolatie

Je beter nog voor de bouw van de garage al rekening houden met de vraag of je isolatie wilt of niet. Als je de garage als binnenruimte wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor je hobby, is isolatie een must. Neem dat meteen mee bij het uitzoeken van een garage, zodat je extra kosten bespaart.

6. Werkbank / inrichting

Sommige garages worden alleen opgebouwd en die moet je zelf nog inrichten. Bij andere wordt ook de inrichting al (deels) geleverd. Het is goed om dit van tevoren te bedenken, want dan kun je rekening houden met het prijsverschil. Een goede werkbank met bankschroef is niet bepaald goedkoop!

Een goede nieuwe garage vinden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Stel eerst een lijstje op met aspecten die jij belangrijk vindt. Ga dan op je gemak rondkijken bij verschillende (web)winkels en aannemers. Bedenk ook van tevoren al hoeveel je er ongeveer aan wilt uitgeven, zodat je je niet laat meeslepen. Een garage hoeft niet extreem duur te zijn en veel luxe extra’s zijn helemaal niet nodig. Met deze zes tips kun je in elk geval slagen voor een goede garage die bij jou past.

Share.

About Author

Leave A Reply