Wat is een woonkamer zonder sfeer? Het is een groot onderdeel van het huis waar je veel tijd doorbrengt. Het moet er daarom ook een beetje gezellig uitzien! Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook leuker voor bezoek. Met de tips uit dit artikel kun je een sfeervolle woonkamer creëren. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn!

1. Koop een mooi tv-meubel

Tv meubels worden vaak als een praktische kast gezien. Tegenwoordig is het juist een toevoeging aan je interieur! Het staat centraal in de zithoek en je kijkt er regelmatig naar. Het is dus best een goed idee om een prachtig meubel aan te schaffen! In veel gevallen zijn de houten tv-meubelen heel populair. Het materiaal straalt veel warmte uit. Mocht je meer van de stoere look houden, dan kun je ook een metalen variant kiezen. Kies een kast met meerdere vakken of lades zodat je het ook als opbergruimte kunt gebruiken. Praktisch en sfeervol tegelijk!

2. Hang decoratie aan de muur

Met decoratie aan de muur maak je de woonkamer niet alleen mooier, maar ook persoonlijker. Je kunt een foto wand maken met je favoriete vakantie kiekjes, foto’s van familie en vrienden of polaroids met leuke herinneringen. Hou je meer van kunst? Dan zijn schilderijen of prints ook geweldig! Zolang het maar iets is wat bij je past en waar je blij van wordt.

3. Schaf een groot bankstel aan

De woonkamer is pas compleet met een comfortabel bankstel. Wie droomt er niet van een grote hoekbank waar het hele gezin op past? En als je hier geen ruimte voor hebt, dan kun je ook voor een eenvoudige 3-zits bank gaan. Zet hier gewoon een grote poef voor met dezelfde hoogte. Deze kun je bij ruimtegebrek wegschuiven of als extra zitplaats gebruiken. Of zet er een dienblad op en gebruik je het als bijzettafel. Kijk eens naar de bankstellen bij HACO voor wat meer inspiratie. Van modern tot klassiek, van robuust tot romantisch.

4. Leg kussens op de bank

Als je niet van plan bent om een nieuwe bank aan te schaffen, kun je ook het ‘oude’ bankstel een beetje opfleuren. Gebruik hiervoor een paar decoratieve kussens en een leuke deken.

5. Pimp de vloer met een vloerkleed

Een voerkleed geeft direct meer sfeer aan de kamer. Hou je van een huiselijke en landelijke look? Leg dan een hoogpolig kleedje op de vloer. Mag het wat stoerder? Ga dan voor een grafische print of een donkere kleur.

6. Breng leven in de kamer met planten

Groene planten zijn hot! Je ziet het overal terug in de woonbladen en interieurwinkels. De woonkamer ziet er gewoon veel beter uit met een paar cactussen, vetplantjes, palmbomen en hangplanten. Op naar het tuincentrum dus!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply