De inrichting van je horecazaak is van het grootste belang. Het interieur bepaalt de sfeer en de sfeer bepaalt of de klanten zich bij jou prettig voelen. De inrichting moet twee kanten op werken. Aan de ene kant moet het mooi, gezellig en prettig zijn voor de klanten. Anderzijds moet je horecazaak ook praktisch zijn ingericht voor jou en je personeel. Hier vind je 6 tips bij het inrichten van je horecazaak.

 Tip 1: kies een bepaalde stijl

Kies de stijl van je inrichting voordat je begint. Veel horecazaken lijken rommelig omdat de eigenaar niet kon kiezen welke stijl hij wilde. Bepaal dit dus al van tevoren, zodat je inrichting een goed geheel vormt.

Gezellige bar

Tip 2: maak een plattegrond

Maak een overzichtelijke plattegrond van wat je van plan bent. Het liefst doe je dat met een simulator, zodat je het ook in 3d kunt zien. Zo kun je kijken of de inrichting ook in het echt wel praktisch is. Zorg vooral voor genoeg ruimte om iedereen comfortabel een plek te bieden. En denk ook aan eventuele bediening, die overal goed bij moet kunnen.

Tip 3: zorg dat klanten comfortabel kunnen zitten

Of je nu een snackbar hebt of een restaurant: in elke horecazaak moet je als klant kunnen zitten. Misschien om te wachten op je bestelling, maar misschien ook omdat je er blijft eten. De klanten laten veel afhangen van hun comfort. Hoe comfortabeler het bij jou is, hoe meer kans dat ze terugkomen. 

Tip 4: ga voor kwaliteit van je apparaten

In een horecazaak heb je meestal veel apparaten nodig. Daarbij is het belangrijk dat je kiest voor goede kwaliteit. Er is weinig vervelender dan kapotte apparatuur waardoor je je gasten teleur moet stellen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je barkoelkast het hele jaar door goed blijft werken.

Tip 5: houd het rustig

Soms wil je het zo graag gezellig maken, dat je overdrijft. Maar veel mensen hebben een hekel aan teveel drukt een afleiding. Een horecazaak dient wel gezellig, maar ook rustig en overzichtelijk te zijn. Kies dus zorgvuldig je kleuren en decoraties en zorg voor rust in de zaak. Wil je je horecazaak stijlvol inrichten? Dan zijn ook artikelen en inspiratie voor stijlvol wonen een handig uitgangspunt. Restaurant aan het strand

Tip 6: zorg voor goede faciliteiten

Uit onderzoek blijkt dat vooral vrouwen hun keus baseren op de faciliteiten. Als de vrouw naar het toilet gaat en het is een vieze, armoedige of onprettige ruimte, dan is dat funest voor hun sfeerbeleving. Je horecazaak kan nóg zo mooi, goedkoop en prettig zijn: als de faciliteiten slecht zijn komen je gasten niet terug.

Natuurlijk zijn deze 6 tips niet de enige handige adviezen voor het inrichten van je horecazaak.  Maar ze zijn wel het belangrijkst bij het ontwerpen van je inrichting. Door te kiezen voor een stabiele, rustige omgeving die ruimtelijk is opgezet win je al heel wat gasten. Daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van sfeer en praktische aspecten. Wil jij je horecazaak goed inrichten? Dan zijn deze 6 tips een absolute must!

Share.

About Author

Leave A Reply