Hout is en blijft een prachtig materiaal om meubels van te maken. Dit geldt zeker voor eettafels, die meestal groot en sterk aanwezig zijn in een ruimte. In plaats van te kiezen voor een egale witte of zwarte afwerking, is het tegenwoordig hip als de oorspronkelijke houtkleur zichtbaar blijft. Juist de schakering van kleuren, de zichtbare nerven en knoesten maken een tafel karakteristiek. Er zijn prachtige houten eettafels voor elke denkbare inrichting, zoals deze 7 schitterende voorbeelden laten zien.

1. De industriële houten eettafel

Industriële tafels zijn vrijwel altijd groot, zwaar en robuust. Je kunt zien dat het hout flink wat doorstaan heeft om tot hier te komen. Dit zie je vooral bij boomstamtafels, die eruitzien alsof ze uit één grote massieve boomstam zijn gehakt. Alle houtnerven en knoesten zijn gewoon zichtbaar, evenals kleine oneffenheden die de tafel juist meer karakter geven.

Robuuste industriële houten eettafel

2. De klassieke houten eettafel

De klassieke houten eettafel heeft ook een relatief ruw blad waarin duidelijk te zien is hoe doorleefd de tafel is. Deze tafel is echter wel wat meer afgewerkt dan de industriële variant. Deze eettafel kan ook goed worden toegepast als vergadertafel en is zeer geschikt voor grotere groepen.

Minimalistische houten eettafel

3. De minimalistische houten eettafel

Jazeker, ook in een strak en minimalistisch interieur passen houten eettafels. Deze eettafel is er bijvoorbeeld speciaal voor ontworpen. Strakke, rechte lijnen domineren. De minimalistische houten eettafel behoudt zijn natuurlijke houten uitstraling, maar wordt wel volledig glad afgewerkt. De tafel is eenvoudig, zoals het hoort in de minimalistische stijl, zonder overbodige toevoegingen of franjes.

 Minimalistische houten eettafel

4. De moderne houten eettafel

De moderne houten eettafel is netjes afgewerkt en glad gemaakt. De tafel is echter ook bedoeld als eyecatcher en past daardoor beter in een moderne ruimte. In het gladde hout zijn nauwelijks nog knoesten te zien, hoewel de nerf wel altijd duidelijk zichtbaar blijft.

Moderne houten eettafel

5. De Scandinavische houten eettafel

De Scandinavische eettafel is een bijzonder item. De tafel is tegelijkertijd robuust en elegant vormgegeven. Hoewel de tafel niet overdreven opvallend is qua uiterlijk, fungeert hij toch als middelpunt in de ruimte. De afwerking van de tafel is glad, hoewel knoesten en nerven zichtbaar worden gelaten om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te behouden

 

6. De vierkante eettafel

De eettafels die we tot nu toe hebben gezien, hebben de klassieke rechthoekige vorm. Hoewel dit in veel huizen gewoon een praktische oplossing is, hoeft het lang niet altijd de enige mogelijkheid te zijn. Deze prachtige vierkante eettafel biedt bijvoorbeeld ook ruimte voor 8 personen en maakt het tafelen een stuk gezelliger en comfortabeler.

Vierkante houten eettafel

7. De ronde houten eettafel

Houten eettafels hoeven niet altijd rechte lijnen en vormen te hebben. Deze prachtige ronde houten eettafel is een echte eyecatcher en past zowel in de moderne als de Scandinavische inrichting. Een halfronde houten eetbank maakt het geheel tot een gezellige en knusse eethoek met een elegante en zelfs chique uitstraling. Deze set is heel geschikt om je keuken gezellig te maken!

Ronde houten eettafel

Deze 7 prachtige voorbeelden laten zien dat houten tafels lang niet zo saai en eenzijdig zijn als veel mensen denken. De tafels bestaan in allerlei vormen en passen in elk interieur. Deze voorbeelden zijn afkomstig van Tabledusud.nl, een specialist op het gebied van houten tafels. De exclusieve designs en de vele mogelijkheden op het gebied van houtsoort, kleur en afwerking zorgen ervoor dat er altijd een ideale eettafel voor jouw interieur kan worden ontworpen.

Afbeeldingen: https://tabledusud.nl/portfolio

Share.

About Author

Leave A Reply