Het persoonlijk inrichten van je keuken geeft sfeer en gezelligheid. Je kunt de keuken nog zo strak en netjes inrichten, maar als er geen persoonlijke touch is wordt het nooit echt jóúw keuken. Wil jij graag wat leuke eigen dingetjes in de keuken doen, maar weet je nog niet wat? Hier vind je 7 tips om je keuken persoonlijker te maken!

1. Foto op glas

Een uitvergrote foto in de keuken is erg mooi. Maar niet elk materiaal is even handig. Zo is canvas niet zo goed bestand tegen vocht en kun je het ook niet schoon krijgen. Wil je een mooie grote foto in de keuken hangen? Dan kun je beter een foto op glas bestellen.

2. Magneet voor foto’s

Wil je meerdere kleine foto’s en herinneringen ophangen, dan is een magneet ideaal. Je bevestigd een grote magneet aan de muur, waarna je er eenvoudig foto’s aan kunt hangen. Je kunt de foto’s wisselen als je eens wat nieuws wilt. Zo kun je elke dag weer heerlijk genieten van je vakantiefoto’s! Een magneet is ook prima geschikt als je je huis wilt minimaliseren, omdat je de foto’s op één centrale plek hangt.

Foto op magneet

3. Gepersonaliseerde keukendoeken

Theedoeken en handdoeken kun je in neutrale kleuren kiezen, maar je kunt ze ook laten personaliseren. Dat laatste is natuurlijk een stuk leuker! Kies bijvoorbeeld voor handdoeken met een tekst die voor jou een speciale betekenis heeft, of laat foto’s afdrukken op je keukendoeken. Kies voor een mooie combinatie van kleur en afdruk, zodat je meer kleur in de keuken hebt.

4. Bedrukte koffie- of theeset

Het is tegenwoordig helemaal hip om je koffie- of theeset persoonlijk te maken. Denk daarbij aan bedrukte koffiekopjes of theekommen, een mooie theepot met foto en een bedrukt dienblad. Je hoeft niet overal je foto’s op te zetten: teksten die jou inspireren zijn ook erg leuk.

Bedrukte koffie set

5. Handlettering in de keuken

Ben je weleens bezig geweest met handlettering? Het is dé trend van het afgelopen jaar. Je kunt eigenlijk alles handletteren wat je maar wilt. En… het resultaat is haast altijd wel mooi! Leren handletteren is erg eenvoudig en je kunt helemaal zelf de mooiste decoraties maken voor in de keuken.

6. Krijtbord

Een krijtbord in de keuken lijkt wat kinderachtig, maar dat is het helemaal niet. Sterker nog, het is reuze handig! Je kunt het zelf maken met krijtbordverf. Ideaal om (een deel van) een wand of deur om te toveren in krijtbord. Kun je gebruiken voor leuke teksten, boodschappenlijstje of lieve en romantische berichtjes aan elkaar.

Krijtbord in de keuken

7. Peg board

Ook het peg board is helemaal terug van weggeweest. Dit board met gaatjes, dat oorspronkelijk vooral in schuren en garages werd gebruikt, heeft een plek veroverd in heel veel keukens. Je kunt het board schilderen en er je keukenspulletjes of leuke decoraties aan hangen. Vaak wordt het idee van een ‘gereedschapswand’ nagebootst met keukenspullen met omlijnde contouren. Hartstikke leuk, origineel én handig.

Het decoreren van de keuken is meestal niet zo heel makkelijk. Het is tenslotte en functionele ruimte. Je hebt meestal alle beschikbare ruimte nodig voor nuttige keukenspullen. Toch zijn er best veel mogelijkheden om de keuken persoonlijk te maken. Bijvoorbeeld door middel van wanddecoraties of door het bedrukken van bruikbare items. Zo wordt jouw keuken sfeervol, gezellig en echt ‘eigen’ zonder dat het je veel ruimte kost.

 

Share.

About Author

Leave A Reply