Veel mensen denken dat wooncomfort en luxe eigenlijk hetzelfde zijn. Dat zou betekenen dat wooncomfort alleen is weggelegd voor mensen die behoorlijk wat geld hebben. Toch hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Toegegeven, als jouw huis in hele slechte staat is wordt het lastig. Maar eigenlijk kan iedereen het ultieme wooncomfort bereiken met deze tips!

1. Accepteer wie je bent

We beginnen even met een klein stukje psychologie. Waarom? Omdat veel mensen denken dat wooncomfort iets algemeens is, wat altijd voor iedereen geldt. Maar wooncomfort is helemaal niet zo objectief te bereiken. Wat voor de een het ultieme comfort is, is voor de ander juist helemaal niet fijn. Veel mensen associëren de landelijke woonstijl als comfortabel, gewoon omdat dat de meest populaire stijl is met gezellige dingetjes in huis. Maar het is heel goed mogelijk dat jíj je er toch niet helemaal op je gemak voelt. Daarom is tip 1: zoek eerst uit hoe je zelf in elkaar steekt. Wat vind jíj fijn en comfortabel?  

Minimalistisch interieur

2. Kies je vloer

Smaken kunnen sterk uiteenlopen. Maar bepaalde dingen blijven toch altijd en voor iedereen gelden. Zo is de regel: de vloer bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling van je huis. Kies dus een mooie vloer die jij mooi vindt. Maar onthoud ook dat de vloer een rustige basis moet zijn om daarop verder te kunnen bouwen. Ga dus liever niet voor flitsende felle kleuren, maar houd het rustig en neutraal.

3. Nieuwe vloer? Vloerverwarming!

Heb je nog een mooie, goede vloer? Dan hoef je die niet perse te vervangen. Maar als je toch voor een nieuwe vloer gaat, leg dan ook vloerverwarming aan! Dat is niet alleen een stuk efficiënter qua stookkosten, maar ook super comfortabel. Bij mensen geldt dat als ze koude voeten hebben, ze het helemaal koud hebben. Het is dus heerlijk om in de winter over een comfortabele warme vloer te lopen. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer met vloerverwarming. In één woord: fantastisch.

4. Comfortabele meubels

Ook het comfort van de meubels hangt sterk van jezelf af. Woon je met meerdere mensen in een huis? Dan moeten jullie samen op zoek naar meubels. Wat lekker zit voor jou kan vreselijk zijn voor een ander – en andersom. Verschillen jullie erg van elkaar, bijvoorbeeld in lengte of zithouding? Dan kan het verstandiger zijn om elk een eigen bank of fauteuil te kiezen. Zo hebben jullie elk een comfortabele plek om te gaan zitten als je even niets hoeft. Het is tegenwoordig hip om verschillende eetkamerstoelen te combineren aan tafel, dus ook daar kun je gerust elk je eigen stoel kiezen. Zorg dat je altijd en overal comfortabel zit / ligt. 

Vloerkleed en comfortabele meubels

5. Handige keuken

Wooncomfort geldt ook in de keuken. Je brengt er best veel tijd in door en dus moet het er comfortabel zijn. Comfort in de keuken zit hem voor een groot deel in hoe handig de ruimte is. Je hebt bijvoorbeeld de ideale werkdriehoek die zorgt dat je keuken zo praktisch mogelijk is ingedeeld. Verder is het natuurlijk fijn om goed werkende apparaten te hebben. Eigenlijk is comfort in de keuken voor een groot deel het wegnemen en voorkomen van frustraties door alles gemakkelijker te maken. Maar ook het uiterlijk telt mee: in een lelijke keuken voel je je vaak wat minder comfortabel dan in een mooie keuken.

6. Een fijne badkamer

Hoewel een Jacuzzi of inloopdouche zeker bijdraagt aan het wooncomfort, is het niet perse nodig om er een te kopen. Maar een fijne badkamer is zeker belangrijk! Dit is de plaats waar je je wast, tanden poetst, in bad gaat… En dus moet het hier fijn zijn. Zorg voor een gezellige, warme sfeer in de badkamer. Goede voorzieningen zijn een must. Vervang dus die druppende kraan voor een fijne nieuwe (regen)douche. Opnieuw: ultiem wooncomfort hoeft niet heel duur te zijn, maar je moet wel echt kunnen genieten in huis. 

Eetkamer

7. Comfortabel slapen

Als je goed slaapt, lijkt de hele wereld mooier. Zorg dus voor genoeg slaapcomfort. Maakt niet uit of dat voor jou betekent dat je in een simpel eenpersoonsbed ligt of juist op een enorme boxspring. Kies altijd een goede matras die past bij jouw lichaamsbouw en lengte. Laat je hierover voorlichten als je niet weet waar je op moet letten, want dit is echt heel belangrijk voor je comfort. Verder kies je ook voor de dekens die bij je passen. De een is dol op echte wollen dekens, de ander heeft juist liever een dekbed. Zorg voor mooi bedtextiel zoals lakens, dekbedhoezen en kussenslopen. Maak vervolgens de slaapkamer verder zo comfortabel en gezellig mogelijk.

Het ultieme wooncomfort zit hem niet in het simpelweg verbouwen van je huis. Vaak schuilt het in kleine dingen. Lekker kunnen zitten / liggen is essentieel, maar ook gezelligheid is erg belangrijk. Het gaat er vooral om waar jij je bij op je gemak voelt. Daardoor kan het best zo zijn dat jij een minimalistische woonstijl veel comfortabeler vindt dan een landelijk interieur. Het is dus goed om eerst uit te zoeken wat voor jou goed werkt en daar vervolgens je huis op in te richten. Alleen zo bereik je het ultieme wooncomfort!

Share.

About Author

Leave A Reply