We hebben allemaal wel een lege hoek in huis. Zo’n kale plek waarvan je niet weet wat je ermee aan moet. Je kunt het niet betrekken bij de woonkamer, maar het het hoort ook niet bij de keuken. Het is te saai om helemaal leeg te laten, maar het is ook onhandig om er een groot meubelstuk neer te zetten. Wij begrijpen de struggle en delen daarom een aantal toffe ideeën.

Opvallende kamerplant

Het is een grote trend om veel planten in je interieur te hebben. Van een mini cactus tot een grote bananenboom. Alle formaten zijn mogelijk. Het is daarom een erg handig item voor in een kale hoek. Zet de plant in een mooie pot op de grond, zet het in een plantenhouder of plaats het op een krukje. Er zijn allerlei creatieve opties!

Stoere stellingkast

Een stellingkast is de perfecte plek voor decoratie. Je kunt het helemaal naar je eigen smaak inrichten. Kies voor een smal model zodat het niet te veel ruimte inneemt. Je kunt deze kast natuurlijk ook gebruiken om praktische spullen in op te bergen. Doe dit wel in leuke mandjes of stijlvolle opbergdozen. Anders kan het nogal rommelig worden.

Decoratieve tafel

Waarschijnlijk is er genoeg ruimte in de hoek voor een klein tafeltje. Denk aan een ronde bijzettafel of een smalle side table. Hier kun je een mooie plant bovenop zetten of een bijzondere woonaccessoire. Tafels komen eigenlijk altijd goed van pas in het interieur!

Sfeervolle vloerlamp

Een vloerlamp is een ideaal voorwerp voor in de hoek van de kamer. Kies voor een robuuste fabriekslamp voor een industriële touch of ga juist voor een minimalistische look. Tip: Koop dimbare lampen om meer sfeer te creëren. Je kunt bijvoorbeeld dimbare GU 10 led lampen kopen bij Ledlampendirect.nl.

Compacte stoel

Een ruime hoek kun je opfleuren met een compacte stoel. Zet hier eventueel een klein tafeltje bij. Dat is handig voor een laptop of een kopje koffie. Zo maak je van een lege hoek ineens een relax ruimte.

Persoonlijke muurdecoratie

Kleed daarnaast de muur aan met persoonlijke decoratie. Denk aan vakantie foto’s, polaroid foto’s, illustraties of mooie prints. Je kunt ook werk kopen van een talentvolle kunstenaar of illustrator.

Favoriet muziekinstrument

Speel je graag gitaar of heb je toevallig een ukelele in huis? Gebruik het dan eens als decoratie. Het ziet er ontzettend leuk uit en je hebt het instrument altijd bij de hand voor een spontane jamsessie.

Design wijnrek

Voor de echte Bourgondiërs is een wijnrek nog een leuke optie. Kies wel voor een chic design zodat het echt iets toevoegt aan je interieur.

Welk item staat er in jouw ‘dode hoek’?

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply