Er zijn veel meer leuke boekenkast ideeën dan alleen de Billy van Ikea. Sterker nog, de Billy is ondertussen de meest verkochte boekenkast, dus erg origineel is ie niet meer… Gelukkig zijn er ook nog heel wat andere opties om een leuke boekenkast te maken. Je kunt hem helemaal DIY-en, maar het is ook prima om met een bestaande boekenkast iets leuks te doen. Zelfs van de Billy kun je een prachtige, originele boekenkast maken als je het goed aanpakt. Deze 8 leuke boekenkast ideeën willen we je niet onthouden!

1. De originele Billy

Jawel, we starten gewoon met een Billy van Ikea. Maar… niet zomaar een Billy! Dit is namelijk duidelijk een op maat gemaakte boekenkast. Het maken van deze kast is vrij simpel, want bij de Billy kun je ook losse boekenplanken en staanders aanschaffen. Met wat kleine aanpassingen en een stoere afwerking is dit echt een plaatje.

Billy omgebouwd als inbouwboekenkast

www.ideastand.com

2. De plafondkast

De ruimte bij het plafond wordt zelden gebruikt. Terwijl je in kleinere ruimtes over het algemeen al genoeg moeite moet doen om alles op de grond kwijt te kunnen. Het is dan ook helemaal geen gek idee om de boekenkast eens op een andere plek te proberen. In dit geval is de boekenkast keurig bij het plafond opgehangen – een prachtige én praktische oplossing!

Boekenkast hoog aan de muur

www.popsugar.com

3. Langs de trap

De trap blijft vaak een onpraktisch pijnpunt. Maar als jij veel boeken een plekje moet geven, is de trap erg handig. Hij wordt er iets smaller van – maar in ruil staat dit wel erg mooi. Bovendien kun je er lekker veel boeken in kwijt, dus heb je dubbel voordeel.

Boekenkast ideeën voor bij de trap

www.zenshmen.blogspot.com

4. De boekenboom

Wil jij liever niet zo’n saaie, rechthoekige boekenkast? Dan is dit model misschien iets voor jou. Zeker als je een natuurlijke sfeer in de ruimte wilt hebben is deze boekenkast ideaal. Je kunt er niet zo heel veel boeken in kwijt, maar hij is wel erg mooi en opvallend!

Gave boom boekenkast

www.bookhub.com

5. Je boekenkast schilderen

Heb je al een boekenkast, maar vind je hem toch wat te saai? Dan kun je hem natuurlijk ook een beetje pimpen. Deze gekleurde boekenkast is een prachtig voorbeeld. Wil je niet schilderen, dan is er ook speciale folie om snel en gemakkelijk meubels van een kleurtje te voorzien. Zo kun je ook specifieke kleuren in de ruimte brengen, bijvoorbeeld als je een roze woonkamer wilt inrichten.

Leuke gekleurde boekenkast ideeën

www.joannagoddard.blogspot.com

6. Moderne vormen

In een moderne woning past niet altijd een boekenkast. Maar er zijn ook allerlei andere vormen. Zo kun je deze boekenkast met geometrische vormen aan de muur hangen. Het is een echte eyecatcher en geeft een bijzondere sfeer in je woning. Er zijn ook allerlei andere wandrekken die prima kunnen dienen als originele boekenkast.

moderne gekke boekenkast ideeën

www.halou.me

7. Onder de trap

Dat schuine deel onder de trap wordt eigenlijk maar zelden echt nuttig gebruikt. De maker van deze trap heeft er toch een goede bestemming voor gevonden: het is een super originele boekenkast geworden! Zo verspil je geen ruimte en ziet je trap er ook nog eens hartstikke gaaf uit.

Prachtige boekenkast onder de trap

www.buzzfeed.com

8. Aan het voeteneind

Soms kan een simpele boekenkast op een onverwachte plaats ook een heel leuk effect hebben. Dit simpele boekenkastje zou je niet verwachten aan het voeteneind van het bed. Het ziet er leuk uit en maakt de slaapkamer een stuk gezelliger. Andere onverwachte plaatsen zijn boekenkastjes als bijzettafeltje, als salontafel of in de keuken.

Simpele boekenkast voor het bed

www.apartmenttherapy.com

Boekenkasten bestaan in tientallen soorten en maten. Je bent daarbij natuurlijk niet gebonden aan de standaard rechthoekige vorm van de boekenkast. Júíst niet eigenlijk! Het is super leuk om aan de slag te gaan en zelf een originele boekenkast te bedenken. Dat kun je doen door wat kleine aanpassingen, door een originele boekenkast te kopen of door helemaal zelf een boekenkast te ontwerpen in een bijzondere vorm. Maar soms is het ook gewoon voldoende om de boekenkast op een bijzondere plek te zetten. Hopelijk hebben deze 8 voorbeelden je genoeg inspiratie gegeven voor je eigen boekenkast. Welke kast vind jij het mooist?

Share.

About Author

Leave A Reply