Een industrieel interieur is vaak een vrij uitgesproken stijl. Er wordt gebruik gemaakt van materialen die vroeger in de industrie werden toegepast. Met name hout, bakstenen en metaal zijn populair in de industriële stijl. Plastic, kunststof en dergelijke moderne grondstoffen zijn eigenlijk not done. Verder kenmerkt een industrieel interieur zich door vrij robuuste meubels en accessoires. Het maakt de stijl bijzonder, stoer en uitdagend. Ben jij op zoek naar leuke nieuwe accessoires voor je industriële woonstijl? Check deze 8 gave woonaccessoires van Sweetlivingshop.nl!

1. Bloempot op rek

Gewone plastic bloempotjes kunnen natuurlijk niet in de industriële woonstijl. Ben je op zoek naar een flinke bloempot om een grote kamerplant in te zetten? Dan is deze robuuste metalen bloempot wat voor jou. Hij is voorzien van een stevig metalen frame en je kunt er een hele grote plant in zetten. Goede tips voor planten in de industriële woonstijl: bamboe, parapluplanten of robuuste kamerplanten zijn een prima keuze.

Metalen bloempot

2. Wereldkaart aan de muur

Wereldkaarten zijn al enkele jaren weer helemaal terug van weggeweest. Ze veroveren ieder interieur. Daarbij wordt ook de industriële woonstijl niet overgeslagen. Er is geen typische wereldkaart die past in het industriële interieur. Wel passen de klassieke perkamenten kaarten er mooi in, zeker als ze tegen een bakstenen muur worden gehangen.

Wereldkaart aan de muur

3. Metalen windlicht

Metaal komt veel voor in de industriële woonstijl. Dit windlicht is een prachtig voorbeeld van een stijlvolle decoratie. Het is een lamp die gevat is in een metalen kap. Ook het onderstel is gemaakt van metaal, dunne stalen poten. Het geheel krijgt een verrassend elegante uitstraling, maar blijft toch een typisch industriële decoratieve lamp.

Metalen windlicht

4. Bijzondere spiegel

Natuurlijk past een gewone spiegel in elk interieur. Deze spiegel niet, hij is namelijk speciaal voor de industriële woonstijl ontworpen. Deze design wandspiegel heeft een houten frame met een metalen raster er overheen. Er zijn ook nog andere spiegels van dezelfde lijn, met andere rasters. Het geeft een bijzondere uitstraling aan deze opvallende industriële spiegel.

Industriële Spiegel

5. Roestkleurig wandrek

De meeste soorten metaal zijn gevoelig voor roest. Op zich hoeft dat niet altijd erg te zijn. In de industriële woonstijl kan het bijvoorbeeld juist heel mooi zijn. Het roest geeft een bijzondere extra tint in huis en zorgt voor een nog meer uitgesproken interieur. Er zijn dan ook heel veel leuke industriële woonaccessoires te vinden die een roestig uiterlijk hebben. Zoals dit leuke roestkleurige wandrek bijvoorbeeld.

Roestkleurig wandrek

6. Verstelbaar pianokrukje

Een grappig krukje dat goed past in het industriële interieur is het verstelbare pianokrukje. Dit krukje bestaat uit het combinatie van hout en metaal. Het is een vrij zwaar model, met een robuust uiterlijk. Het leuke van dit krukje is dat het multifunctioneel is. Je kunt het natuurlijk gebruiken als krukje, maar ook als extra stoel als je gasten hebt of als bijzettafeltje. Het is een leuk item waar je alle kanten nog mee op kunt. Het past goed bij de meeste industriële meubels, bijvoorbeeld in de woon- of slaapkamer.

Verstelbaar pianokrukje

7. Metalen fotorek

Wil je jouw herinneringen een bijzonder plekje geven? Of houd je van inspirerende teksten in huis? Met dit fotorek kun je doen wat je wilt. Je kunt er bijvoorbeeld ook vakantiefoto’s in zetten om te denken aan de ‘goede oude tijd’. Of je doet er juist plaatjes in van jouw droomvakanties en -bestemmingen. Wat je er ook mee doet, dit metalen fotorek is een eyecatcher in je interieur!

Metalen fotorek

8. Industriële staande klok

In een industrieel interieur hoort ook een industriële klok. En die is uiteraard ook weer van metaal gemaakt. Deze kleine staande klok is wel heel bijzonder. Hij heeft een opvallende vorm, die wel wat doet denken aan een ventilator. Het is een grappig item dat leuk staat op tafel of op een bijzettafeltje. Heb jij nog in huis een ouderwetse open haard? Dan is de schouw een prima plekje om deze eyecatcher neer te zetten. 

Staande klok

Het inrichten van een industrieel interieur is super leuk, maar kan soms ook best lastig zijn. Vaak is het vinden van bij elkaar passende items niet zo makkelijk als het lijkt. Toch is de industriële stijl betrekkelijk eenvoudig als je weet waar je naar moet zoeken. Met deze 8 leuke woonaccessoires voor de industriële woonstijl heb jij weer even inspiratie genoeg voor je eigen inrichting!

Share.

About Author

Leave A Reply