Het vinden van je ideale bank kan nog erg lastig zijn. Vragen als hoe past mijn nieuwe bank in het nieuwe interieur? Maar ook praktische zaken zoals: Laat ik mijn meubel vervoeren door een meubeltaxi of heeft de meubelzaak een vervoerservice. Daarom enkele tips waar je op kan letten bij het kopen van een nieuwe bank.

Koop je een bank? Enkele tips:

  • Bepaal hoeveel ruimte je hebt voor je bank. Zorg ervoor dat je dit precies opmeet en niet schat. Leg kranten op de grond om in te schatten welke ruimte het bankstel zal innemen. Wanneer je bank te groot is kost het veel tijd en geld om weer van je bank af te komen.
  • Houd verder rekening met de hoeveelheid loopruimte om de nieuwe bank. Je wilt niet elke keer tegen je salontafel aanbotsen bij het zitten en opstaan.
  • Waar ga je de bank voor gebruiken? Is het een ‘actieve’ bank waar je liever rechtop op zit? Dan kan je gaan voor een met een kort zitgedeelte. Vaak zijn dit ook wat stevigere banken. Wordt het een relaxbank? Dan kan je gaan voor een zitbank die wat dieper is met zachtere kussens.
  • Heb je huisdieren of kinderen? Dan is het slim ook slim hier rekening mee te houden bij het kiezen van de bekleding. Bekleding waar je gemakkelijk vlekken en haren uit kan verwijderen zijn hierbij een must.
  • Waar komt je zitbank te staan? De lichtinval en de meubels kunnen veel invloed hebben op de sfeer. Probeer kleuren te matchen en houd er rekening mee dat felle kleuren in het licht er nog feller uitzien. Houdt er rekening mee dat de kleur kan vervagen als je bankstel veel in de felle zon staat.
  • Verander je graag regelmatig je interieur? Kies dan een bank die bestaat uit verschillende elementen. Zo kan je je bank in verschillende vormen plaatsen afhankelijk je inrichting.
  • Wil je de bank voor het raam zetten? Dan is het slim te kiezen voor een lagere bank. Het staat meestal niet mooi wanneer deze boven het raam uitsteekt.
  • Verder is het ook slim om te bedenken hoe je de bank vervoeren wilt. Wordt het meubelstuk bezorgd of moet je een aparte verhuisservice inschakelen. Bovendien wordt soms je meubel alleen tot aan de deur bezorgd. Een verhuisservice zoals een meubeltaxi biedt vaak ook aan om je bank de trap op te verplaatsen. Handig als je een bank op de bovenverdieping wilt hebben.

Afbeelding via Shutterstock.com.

Share.

About Author

Leave A Reply