Het kiezen van de juiste muurtegels voor in de keuken is niet altijd makkelijk. Tenslotte moeten de tegels mooi zijn, passen bij de stijl en uitstraling van de rest van de keuken en een origineel tintje is ook nooit weg. Ben je van plan om over niet al te lange tijd te gaan verhuizen, dan kies je tegels die de waarde van je keuken verhogen. Wij hebben 8 leuke muurtegels voor de keuken op een rijtje gezet, zodat je wat mooie inspiratie krijgt voor je eigen keuken.

1. Oneindige hexagonale patronen

In een moderne keuken kies je vaak voor de veiligste optie: grote tegels met strakke lijnen die goed passen bij de inrichting. Echter, het is veel leuker om eens te kijken naar boeiende tegels die samen een mooi patroon vormen. Het feit dat je een moderne keuken hebt, hoeft niet te betekenen dat de inrichting saai moet zijn! Deze zeshoekige tegels bieden bijvoorbeeld eindelijke patronen van driehoeken, ruiten en zeshoeken. Hoe langer je kijkt, hoe meer patronen je ontdekt.

Prachtige hexagonale tegels voor in de keuken

2. Gekleurde tegeltjes als achterwand

Deze prachtige gekleurde tegeltjes passen in vrijwel elke stijl en inrichting. Ze zijn van glas en dankzij hun kleurenpatroon lijken het net bijzondere steentjes van een oude muur. In een moderne keuken zie je vooral de mooie fijne lijnen, in een landelijke keuken ziet het er vooral uit als een wat oudere achterwand.

Gekleurde tegels

www.shawfloors.com

3. Industriële tegels in de keuken

In een industriële inrichting horen de muren er ruw uit te zien. Bij voorkeur kies je voor beton of voor verouderde bakstenen. Echter, als je in een ruimte woont waar deze stenen niet zichtbaar zijn, zul je moeten improviseren. Deze prachtige tegels imiteren de bakstenen wand zo mooi, dat het helemaal niet opvalt dat het tegels zijn.

industriële tegels in de keuken

www.wallsandfloors.co.uk

4. Metrosteentjes

Metrotegels zijn razend populair en niet alleen in Engeland! Ook in Nederland zie je tientallen varianten. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren (zwart, wit, groen, blauw) en in diverse stijlen. Zo zijn de klassieke metrosteentjes herkenbaar aan de typische voegen en zijn de wat modernere tegels vooral strak. Het mooist zijn toch wel de glazen metrosteentjes, die een mooie glans hebben en de keuken opfrissen.

Metrosteentjes

www.gardenteacakesandme.co.uk

5. Marmeren achterwand

Deze strakke, marmeren tegels zijn precies wat je zou verwachten bij een moderne, donkere keuken. Het contrast is prachtig en het marmer geeft de keuken een luxe uitstraling. Door te kiezen voor smalle tegels ziet de muur er ook elegant uit, terwijl grote tegels zouden zorgen voor een effect dat wat saai zou kunnen zijn.

Mooie tegels in de keuken

www.houseandhome.com

6. Aquamarijn ruitjespatroon

Haast alle tegels in de keuken zijn voorspelbaar in witte, zwarte en bruine tinten. Het is daarom extra leuk als er eens gebroken wordt met die saaie kleurstelling door een wat creatiever kleurtje te kiezen. Wat dacht je van een mooi patroon van kleine aquamarijn-kleurige tegeltjes? Dit is wat rustiger dan blauw of groen, en is een prachtige kleur voor de achterwand van je keuken.

Originele kleuren en vormen in de keuken tegels

www.itsadeer.blogspot.co.uk

7. Portugese tegels in de keuken

Ouderwetse Portugese tegels lieten in vroeger tijden zien dat je iemand was met flink wat geld. De tegels zijn tegenwoordig in twee varianten te krijgen: de ‘originele’, handbeschilderde tegels en de porseleinen variant uit de fabriek. Deze laatste maakt het mogelijk om ook als je niet veel geld hebt deze tegeltjes te gebruiken in je keuken. Ze zijn vooral mooi in de landelijke of klassieke keuken.

Portugese tegels

www.vivesceramica.com

8. Retro glans

Een mooie afsluiter: glazen tegeltjes met spiegel-effect. Dit geeft je keuken direct een retro uitstraling. Deze kleine tegeltjes waren helemaal hip in de jaren ’60 en ’70 en hebben recent een comeback gemaakt. En geef toe: wie zal deze keuken ooit nog saai kunnen noemen?

Retro tegels in de badkamer

www.wallsandfloors.co.uk

Tegels hebben heel veel invloed op de sfeer en stijl van de keuken. Zo kun je een zwarte moderne keuken wat levendiger maken met de juiste keuze voor tegels en voegen. Tegels zijn zeer geschikt om kleur in de keuken te brengen of juist de gebruikte kleuren wat te neutraliseren. Kortom: je kunt alles doen met tegels, mits je de juiste soort kiest. Wij hopen je met deze 8 leuke tegels voor in de keuken wat inspiratie te hebben gegeven, zodat je vol frisse moed aan de slag kunt met je eigen keuken!

Share.

About Author

Leave A Reply