Je herinnert je misschien nog wel dat we het eens hebben gehad over roze accessoires in de woonkamer. De roze trend heeft zich nu doorgezet en het zijn allang niet meer alleen accessoires die roze zijn. Je ziet ook steeds vaker roze meubels, roze behang of andere roze items in de woonkamer terug. En dat geldt echt niet alleen voor retro inrichtingen: ook het moderne en het klassieke interieur hebben deze trend overgenomen. Kijk maar eens naar deze 8 prachtige voorbeelden van roze in de woonkamer!

1. Roze industriële woonkamer

In de industriële woonkamer lijkt roze niet echt de ideale kleur. Industrieel is toch per definitie stoer? Jawel, maar dat betekent niet dat roze er niet in zou passen. Check dit voorbeeld! Het meubel is roze en ook de bakstenen achterwand heeft een roze-achtige tint. Toch is deze industriële woonkamer zeker stoer te noemen!

Industriele stijl in roze

www.archiproducts.stfi.re

2. Roze accentmuur

Wil je een uitgesproken woonkamer met sterke contrasten, dan is roze ook een goede kleur. Je kunt er bijvoorbeeld een prachtig effect van maken met wat uitgesproken zwart-witte foto’s aan de wanden. De keus voor scherpe contrasten geeft de woonkamer een bijzondere uitstraling.

Klassiek roze muur

www.curbly.com

3. Lange roze gordijnen

Ben je bang dat roze meubels of een roze muur iets té roze zijn? Dan kies je gewoon voor roze gordijnen. Deze lange gordijnen geven de woonkamer meer stijl en een extra chique uitstraling. Tegelijkertijd blijft het roze duidelijk beperkt tot één plek, waardoor het niet overheersend aanwezig is.

Lange roze gordijnen

www.shophousedesign.com

4. Moderne roze woonkamer

Ben je niet bang om roze te gebruiken, maar denk je dat het niet past in een moderne woonkamer? Dan zal dit voorbeeld je op andere ideeën brengen. De woonkamer is strak en modern ingericht. Het roze past helemaal in deze stijl en levert juist een mooie subtiele afwerking.

Modern roze woonkamer

www.vtwonen.nl

5. Retro met een tintje roze

In de retro woonstijl spatten de kleuren er vanaf. Het is daarom goed om te kiezen voor een wat zachtere, neutralere ondertoon om de juiste sfeer te creëeren. Een schreeuwerige kleur op de muren zou de ruimte té druk maken en zou niet prettig zijn. Roze is een ideale kleur om als rustige basis te gebruiken.

Retro roze woonkamer

www.thejungalow.com.jpg

6. Flitsend roze

Heb je liever echt knalroze in de woonkamer, dan is het goed om de kleur beperkt te houden. Kies bijvoorbeeld voor een flitsend roze bankstel. Lekker opvallend en hip, maar tegelijkertijd niet overdreven aanwezig. Knalroze muren worden daarentegen vaak als ‘over the top’ beschouwd.

Roze bankstel

www.marketsquarehome.com

7. Zachtroze klassieke inrichting

Ook de klassieke inrichting kan best een flinke snuf roze gebruiken. Deze prachtige woonkamer laat zien hoe roze perfect matcht met de rest van het interieur. Het witte vloerkleed en de rustige, zachtbruine ondertoon van de vloer maken deze ruimte zacht en knus.

Roze decoraties in klassieke inrichting

www.30smagazine.com

8. Roze Scandinavische meubels in de woonkamer

In de Scandinavische woonstijl is roze al heel lang een veelgebruikte kleur. Er wordt veel gewerkt met pasteltinten, dus zijn er ook relatief veel keuzemogelijkheden voor het Scandinavische interieur. Bepaalde soorten roze behang bijvoorbeeld, maar ook roze meubels worden veel aangeboden.

Roze scandinavische meubels

www.homedecorinfo.com

Roze is allang geen kleur meer die alleen voor baby’s leuk is. Roze in de woonkamer wordt nog wel steeds gezien als vrouwelijke kleur, hoewel het wel wordt geaccepteerd als knus en gezellig. Van de mannen die flink mopperen op de ‘roze tick’ van hun vrouw, vindt het merendeel het stiekem best een mooie kleur. Dit is ook zichtbaar in de andere roze trends, bijvoorbeeld op het gebied van roze badkamers. En durf je het nog niet aan om in een keer de woonkamer roze in te richten, dan kun je ook altijd nog kiezen voor deze prachtige roze accessoires voor de woonkamer.

Share.

About Author

Leave A Reply