Als je echt een buitenmens bent, wil je natuurlijk zo lang mogelijk in de tuin zitten. Ook als het inmiddels al herfst is! Met de 5 handige tips uit dit artikel kun je ook na de warme zomerdagen nog optimaal genieten van de buitenlucht in je eigen achtertuin.

Koop een comfortabele loungeset

Je kunt pas echt aangenaam buiten zitten met comfortabele stoelen of banken. Tuin loungesets zijn dus ook in de herfst onmisbaar. Koop een set van goede kwaliteit die tegen alle weersomstandigheden bestand is. Dan kun je de meubels het hele jaar door buiten laten staan. Je hoeft alleen de kussens op te bergen. Kies een loungeset die goed past bij de stijl van jouw tuin of woonkamer. Hierdoor vormt alles een mooi geheel.

Maak een overkapping

Onder een overkapping zit je altijd droog en een stuk warmer. Plaats ook een zijwand om de meeste wind tegen te houden. Je kunt kiezen voor een grote glazen wand of een soort schuifdeur die je in de zomer helemaal open kunt zetten. Besteed zeker aandacht aan de uitstraling van de overkapping om een heel stijlvol resultaat te krijgen.

Zorg voor warmte

Het is niet fijn om bibberend van de kou buiten te zitten. Zorg er daarom voor dat je een warmte bron hebt. Dit kan een simpele terrasverwarmer zijn, maar ook een bijzondere design kachel. Natuurlijk is een grote vuurkorf ook altijd een goed idee. Hier kun je met een paar vrienden omheen zitten en marshmallows roosteren of broodjes bakken op een stok. Dit is ook een leuke bezigheid voor de kids!

Hang gezellige verlichting op

Nu het al snel donker is buiten, mag goede tuinverlichting niet ontbreken. Plaats een paar functionele lampen voor de veiligheid en zodat je elkaar goed kunt zien. Vergeet daarnaast niet om gezellige sfeerverlichting te kopen. Hang een lichtsnoer op die waterdicht is. Dan kun je deze na een geslaagde avond gewoon buiten laten hangen.

Neem een plaid mee naar buiten

Als je geen overkapping hebt die de warmte vasthoudt, dan kun je ook een dik plaid mee naar buiten nemen. Met een warme deken kun je ook een stuk langer buiten zitten zonder dat je het koud krijgt. Kruip er samen onder met je partner of koop er een paar extra voor je vrienden die op bezoek komen. Tip: de chunky knit dekens zijn op dit moment heel populair, super mooi om te zien én lekker warm.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply