Op zoek naar dé ultieme manier om meer karakter aan je woning toe te voegen? Daarop hebben wij het antwoord! Verwerk Afrikaanse invloeden in het interieur. Dat is namelijk weer eens heel iets anders dan die minimalistische look die we maar al te vaak zien. Kleurrijk, vrolijk en uniek!

Pak uit met prints

Waar we meteen aan denken als het gaat om de inrichting in de Afrikaanse stijl? Prints! Vaak met een eigenschap die we hier zouden omschrijven als grafisch. Cirkels, strepen, vierkanten, rechthoeken: het komt allemaal naar voren. Liefst misschien zelfs door elkaar!

Waar je prints als deze in kunt verwerken? De opties zijn eigenlijk eindeloos. Je kunt het groots aanpakken door bijvoorbeeld voor een bijzondere betegeling in de badkamer te gaan. Maar ook de accessoires lenen zich goed voor patronen. Denk aan het dekbed of de kussens op de bank!
Prints: uitpakken met Afrikaanse invloeden in het interieur

Durf kleur te gebruiken

Naast prints is er nog een element dat duidelijk naar voren komt in de Afrikaanse interieurstijl: kleur! Ook hiermee kun je helemaal losgaan. Vergeet basic tinten als wit, grijs of zand. Vervang ze liever met groen, rood of blauw!

Je kunt hierbij ook heus een lik verf geven aan items in je huis die je anders nooit zou aanpakken. De witkleurige muur bijvoorbeeld – tijd om daar eens een make-over aan te geven. Dit lijkt misschien een grote stap, maar het resultaat mag er zeker zijn. Zo geef je namelijk zoveel meer persoonlijkheid aan je woning. En dat ook nog eens op grote schaal! Zolang je bij de warme, diepe tinten binnen een kleur blijft, zit je altijd goed: zo weet je zeker dat je het niet te bont maakt.
Durf kleur te gebruiken in huis! Inspiratie: Afrikaanse stijl in het interieur

Maskers aan de muur

Het is misschien wel hét accessoire waarmee je de Afrikaanse sfeer in huis haalt: het masker aan de muur. Een prachtig symbool in je interieur. Reken maar van yes dat de aandacht daar naartoe wordt getrokken.

Tegelijkertijd is het weer eens iets heel anders dan het gebruikelijke schilderij – en dat maakt deze look aan de muur natuurlijk uniek. Het masker staat een stuk levendiger! Een uitstraling waar we dol op zijn.
Maskers aan de muur: Afrikaanse invloed in huis

Natuurelementen

Waar de voorgaande voorbeelden veelal tot recht komen op een opvallende wijze, is er ook rust te vinden in de Afrikaanse invloeden in het interieur. Om zo alles in balans te houden! Hierbij spelen natuurelementen een belangrijke rol – die je bijvoorbeeld terugziet in de meubelstukken.

Het belangrijkste element? Hout! Kies dan ook echt voor mooi hout in huis, liefst met een diepe kleur. Ook helemaal passend bij de stijl is bamboe. Voor een rustgevende uitstraling, die tegelijkertijd kracht bezit!
Rust in huis met natuurlijke elementen

Het beest in huis

Naast de rustgevende elementen uit de natuur kennen we Afrika natuurlijk ook om de wildlife. En die link naar dieren kun je ook terug laten komen in je interieur. Ga voor dierenprints in huis! Liefst nep natuurlijk – zodat we die dieren gelukkig buiten kunnen laten.

Dierenprints kun je ook op een heleboel plekken in huis terug laten komen. Als vloerkleed, bijvoorbeeld. En nog een klassieker: verwerkt in een bank of stoel. Zo haal je het beest in huis!
Dierenprints in het interieur: tips en ideeeën

Durf te kiezen voor Afrikaanse invloeden in het interieur

Hoewel de Afrikaanse stijl soms wordt omschreven als intens, hoeft dat helemaal geen negatieve lading te zijn. Sterker nog: het mag allemaal best wat unieker en opvallender in huis! Zo laat je echt iets van jezelf zien. En zal je je dus nog meer thuis voelen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply