503490685Voor velen van ons is rommel in huis een van de grootste, steeds terugkerende ergernissen. Wie met meerdere mensen in een woning leeft ontkomt er niet aan af en toe ook rommel van een ander tegen te komen. Om niet constant bezig te zijn met opruimen is het een goed idee om te zorgen voor een handig opbergsysteem.

Ieder zijn eigen kast(gedeelte)
Als ieder gezinslid een eigen ruimte heeft voor privé spullen in de gemeenschappelijke ruimte, dan is opruimen een fluitje van een cent. Een complete eigen kast is misschien wat veel van het goede maar een paar planken of lades van een grote kast volstaan ook. Het voordeel hiervan is dat kinderen de spullen waar ze mee aan het spelen zijn niet helemaal naar hun kamer toe brengen als het bijvoorbeeld etenstijd is. Als de kast vol dreigt te raken is het tijd voor een uitruim-uurtje, waarbij iedereen spullen overhevelt naar de eigen slaapkamer of naar de kliko.

Wat is de ideale opruimkast?
Deze kast moet alle rommel uit het zicht houden, dus open vakken zijn geen optie, evenmin als glazen deuren. Kies dus voor een kast met deuren, liefst schuifdeuren want die nemen de minste ruimte in.

Een kast die tot aan het plafond reikt en een groot deel van de wand beslaat is ideaal. Verder is het van belang dat eventuele laden groot zijn en soepel lopen, ook als er zware spullen in liggen. Een heel diepe kast is niet praktisch. Het is dus beter de ruimte te zoeken in de hoogte en in de breedte.

Indeling van de kast
Met opbergmandjes maar ook met gewone kartonnen schoenendozen, eventueel met een stofje of met kastpapier bekleed, worden de planken ingedeeld en ingericht.

Share.

About Author

Leave A Reply