De moderne, minimalistische en industriële stijl kunnen erg mooi zijn. Echter, ondertussen is wel gebleken dat mensen minder rustig en diep slapen wanneer hun slaapkamer in deze stijl is ingericht. De ruimte is te ‘leeg’, te ‘koud’ en te ‘statisch’ om er goed in te ontspannen. Er is dan ook sinds enkele jaren een nieuwe trend aan de gang als het gaat om slaapkamers: de natuurlijke slaapkamer. Hoe ga jij back to nature?

1. Het bed

Het centrum van de slaapkamer is en blijft het bed. Gelukkig hoef je voor de natuurlijke slaapkamer niet meteen te denken aan een strozak of een hangmat! Het volstaat als je bed een natuurlijke en rustgevende uitstraling heeft. Veel mensen kiezen dan ook voor een steigerhouten bed. Dit grote, robuuste bed bestaat volledig uit dik hout en geeft zo veel warmte en rust in de kamer.

Steigerhouten bed

2. Andere meubels

In de back to nature stijl mag je ook gerust andere meubels in de slaapkamer zetten, zolang je maar zorgt dat ze een warme en natuurlijke uitstraling hebben. Apparaten als een TV, smartphone, computers en zelfs bepaalde soorten verlichting geven straling af die onze slaap kan beïnvloeden. Steigerhouten meubels vangen een groot deel van die elektronische straling op en absorberen het, waardoor je veel rustiger kunt slapen.

3. Verwijder apparaten

Verwijder zoveel mogelijk apparaten uit de slaapkamer. Laat je smartphone beneden liggen als dat kan. Moet je stand-by staan, stop hem dan in je nachtkastje en kijk er zo min mogelijk naar. In elk geval is het een aanbeveling om de TV uit de slaapkamer te weren. Dit geeft niet alleen onrust, maar heeft ook behoorlijk wat invloed op de kwaliteit van je slaap. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat een TV in de slaapkamer bijzonder slecht is voor je seksleven en je relatie met je partner!

4. Planten in de slaapkamer

Een natuurlijke slaapkamer bevat eigenlijk altijd planten. Dit kunnen allerlei varianten zijn: de één zet wat sierlijke kamerplanten neer, de ander maakt van zijn kamer een heuse jungle. Planten zorgen voor een rustige en gebalanceerde uitstraling van de kamer en ze leveren zuurstof waardoor je beter slaapt. Zet overdag de ramen open, zodat er genoeg frisse lucht is voor de planten (en voor jezelf)!

5. Vloerkleed of houten vloer

Laminaat lijkt op hout, maar is veel gladder en kouder. Als je de keus hebt, kun je beter een andere vloer kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed of tapijt: dit geeft veel warmte en sfeer aan de kamer. Echter, omdat vloerkleden veel stof verzamelen is het voor veel mensen beter een wat ‘schonere’ oplossing te vinden. Een houten vloer is dan een goed alternatief.

6. Aardetinten

Wat betreft de kleur van je slaapkamer: die hou je het liefst zo neutraal mogelijk of je gaat voor aardetinten. Aardetinten hebben een rustgevend karakter en zorgen voor minder afleiding en drukte in je hoofd. Hou je niet zo van aardetinten, probeer dan andere kleuren te vinden die passen bij de natuurlijke stijl van de slaapkamer. Kies in elk geval nooit felle kleuren, maar hou het bij rustige en natuurlijke tinten.

7. Verlichting

Zoals gezegd geven alle apparaten én sommige soorten verlichting elektromagnetische straling af die je rust kan verstoren. Kies daarom bij voorkeur voor spaarlampen of LED-verlichting. Spaarlampen geven deze straling af door de manier waarop ze zijn opgebouwd en halogeenlampen doen dit nog veel sterker dankzij de trafo die in de lamp zit ingebouwd.

Veel mensen combineren de natuurlijke stijl in de slaapkamer met een andere interieurstijl in de rest van het huis. Wil jij heerlijk ontspannen en diep en rustig slapen? Ga dan ook back to nature en kies voor een natuurlijke slaapkamer! Maak van de slaapkamer het rustpunt van het huis en zorg ervoor dat het een aantrekkelijke plaats is om te gaan slapen. Dankzij mooie meubels en planten en de afwezigheid van afleidende apparaten die straling veroorzaken, zul je al binnen enkele weken dieper en rustiger slapen!

Share.

About Author

Leave A Reply