In veel interieurs zijn er twee ondergeschoven kindjes te vinden: de badkamer en de zolder. De badkamer als te kleine ruimte waar je eigenlijk toch niets mee kunt, en de zolder als overbodige kamer. Wat als je deze twee krachten nu eens combineert? Dan krijg je iets heel bijzonders: de badkamer op zolder!

Zeker wanneer de zolder in je woning leeg staat en eigenlijk nergens voor wordt gebruikt, is het een idee om na te denken over een badkamer op zolder. Het zou namelijk zonde zijn om niets te doen met al die overgebleven ruimte. En daarnaast heeft deze innovatieve badruimte verschillende voordelen!

Badkamer op zolder: veel meer ruimte

In veel huizen zijn de badkamers redelijk klein van stuk. Er past een wastafel, wc en douche in. Maar zodra er mensen bijkomen, is het er al snel propvol. Zeker wanneer je een groter gezin hebt en het ’s ochtends een drukke boel is in deze ruimte, kan dat voor onhandigheid en irritaties zorgen.

Met de badkamer op zolder wordt dit probleem verleden tijd. Qua ruimte bestaat de zolder vaak uit een groter oppervlakte dan de badkamer op de benedenverdieping of eerste verdieping. En dat biedt dus veel meer bewegingsruimte!

Naast meer vrijheid om te bewegen, kun je de badkamer op zolder veel luxer inrichten. Zo is er nu meer plaats voor opbergruimte, en kun je er meer spullen kwijt. En heb je altijd al de wens gehad om een groot bad in huis te hebben? Ook dat is nu een mogelijkheid!
De badkamer op zolder: voor meer ruimteBron afbeelding

Geen loze ruimte meer in huis

Hoewel het in een heleboel woningen zo is dat de zolder maar weinig aandacht krijgt, voelen we ons daar toch niet altijd even prettig bij. Het is ten slotte een kamer die ook bij je huis hoort! En zodra je een idee hebt wat je ermee kunt doen, zal je zien dat je nooit meer anders wilt. Het zijn namelijk een heleboel extra vierkante meters die er plotseling weer toe doen!

Wat je dan met de standaard badkamer op de andere verdieping in je huis kunt doen, is de tweede vraag. Mocht deze in het vervolg leeg komen te staan, gaat het in ieder geval om een kleiner oppervlakte dan dat bij de zolder het geval is. Maar nog beter: je kunt deze badkamer gewoon houden! Zo hebben jij en de kids ieder een eigen kamer om als badruimte te gebruiken. Dat wordt alleen nog even uitvechten wie voor welke badkamer gaat…
Badkamer op zolder: eindelijk ruimte voor een groot bad!Bron afbeelding

Meer plaats voor een stijlvolle inrichting

Aangezien er in een reguliere badkamer vaak maar weinig plek is, is de kans groot dat je niet veel aan de inrichting gedaan hebt in de ruimte. Logisch natuurlijk, maar tegelijkertijd jammer. Naast de andere kamers in je interieur is het namelijk heel fraai om je badkamer ook op een stijlvolle manier in te richten.

Nu is daar met de badkamer op zolder uiteraard ineens veel meer ruimte voor. Dat maakt dat je er een echt interieur pareltje van kunt maken! Om zo nóg meer te kunnen genieten van deze uitgebreide badkamer.

Hoe je dat het beste doet? Met trendy accessoires! Allereerst zijn planten stijlvol in de badkamer. Zet deze bijvoorbeeld op je wastafel of badkuip neer, of hang ze op aan het plafond. Ook kun je gaan voor een houten krukje om spulletjes op tentoon te stellen, zoals gastenhanddoeken.
Inrichten van de badkamer op zolder: met planten en andere accessoiresBron afbeelding

Kies voor meer plezier

Het is inmiddels wel duidelijk: meer ruimte betekent meer plezier! Zo kies je met de badkamer op zolder voor meer bewegingsvrijheid. Ook kun je die loze zolderruimte nu eindelijk eens écht aanpakken, en inrichten op jouw unieke manier!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply