De badkamer is in het interieur al snel de ruimte die maar weinig speciaals uitstraalt. De functie van de kamer is immers ook met name praktisch: je stapt er onder de douche, maakt je er klaar voor de dag en loopt er weer uit. Tóch kun je de badkamer persoonlijk maken om er zo meer van te genieten. Ontdek al onze tips & tricks!

Hout in de badkamer

Het is allereerst het materiaal dat wonderen doet bij de look van je badkamer. In de meeste badkamers komen eenvoudige witte tegels voor. Prima natuurlijk, maar dit straalt werkelijk niets uit. En dat is jammer! Tijd dus voor een verbouwing: ga voor een andere materiaalsoort in de ruimte.

Hout in de badkamer is hier een bijzonder voorbeeld van. Dit materiaal leeft – en maakt jouw badkamer zo een prettigere ruimte. Hout zorgt voor een gemoedelijke uitstraling. Zo begin je dus helemaal ontspannen aan je dag! Aan jou de eer om je favoriet te kiezen: donker- of juist lichtkleurig hout.
Badkamer persoonlijk maken: denk na over het materiaal, zoals hout!

Beton in de badkamer

Naast hout is ook beton in de badkamer een bijzondere materiaalsoort voor de ruimte. En ook nog eens perfect passend bij een industriële woonstijl – momenteel razend populair. Zo ga je voor een heel moderne look. Zeker wanneer je bij een oude badkamer van de traditionele uitstraling af wilt, is dit een goede oplossing. De diepe kleur van het materiaal zorgt voor een warme, knusse look.

En vind je bijvoorbeeld de randen tussen tegels in de badkamer maar vervelend? Dit wordt verleden tijd met beton: het materiaal maakt bijvoorbeeld de muur of vloer effen. Handig – ook wat betreft het schoonmaken!
Beton in de badkamer: uniek en modern!

Maak werk van de accessoires

Wat betreft de accessoires in de badkamer zijn we vaak behoorlijk lui. Aangezien we weinig aandacht aan de ruimte besteden, denken we ook niet na over de keus voor de details. Terwijl deze juist een wezenlijk verschil maken! Het zijn immers de kleine dingen die het doen.

Ga bijvoorbeeld voor handdoeken in kleuren die bij de rest van je woning passen. Zo zorg je voor regelmaat in je gehele interieur. En haal je zeepjes en shampoos uit de standaard flessen: schenk ze over in stijlvollere varianten die hun vaste plek hebben in de badkamer. Het kost je misschien even wat werk, maar zorgt voor een werkelijk beeldschoon resultaat! En wat dacht je ten slotte van planten in de badkamer? Deze maken de ruimte helemaal levendig! Hoe meer, hoe beter.
Badkamer persoonlijk maken met accessoires

Badkamer persoonlijk maken: een wonderschone upgrade

Er is een heleboel mogelijk in de badkamer – je moet er alleen maar net even voor open staan. En het verschil mag er zijn bij het badkamer persoonlijk maken! Zo maak je óók van deze ruimte iets speciaals in je interieur.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply