Toe aan meer gezelligheid in de keuken? Dat kan! Met een bar in de keuken geef je de ruimte binnen een handomdraai een geheel nieuwe look. Eentje die een hoop plezier met zich meebrengt! In deze blog ontdek je hoe je de bar het beste kunt stylen.

Houten afwerkingen

De bar in de keuken vormt een extra element in deze ruimte. Dit betekent dan ook dat het belangrijk is om de uitstraling van de bar enigszins rustig te houden. Hoe je dat doet? Kies voor houten afwerkingen! Het tafelblad, de krukken of de stoelpoten, bijvoorbeeld.

Hierbij geeft een lichte houtkleur een meer ruimtelijke look. Donker hout maakt het geheel wat meer duister, maar brengt tegelijkertijd warmte. Aan jou de eer om je favoriet te kiezen!
Bar in de keuken: houten afwerkingen en detailsBron afbeelding

Weinig ruimte? Keukenblad als bar

Helaas heeft natuurlijk niet iedereen een immense keuken tot de beschikking. Hoewel de bar niet zo extreem veel ruimte inneemt, kan het al snel een gevalletje van continu passen en meten worden. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

Hoe je dat kunt oplossen? Door slim na te denken. Kies voor een twee-in-één methode! Dit betekent dat je het blad in de keuken zowel gebruikt om aan te tafelen als om de gerechten aan klaar te maken. Belangrijk hierbij is dat het keukenblad vrij staat. Zo kun je aan één van de kanten gaan staan tijdens het kokkerellen, en plaats je de stoelen aan de andere zijde.

Kuipstoelen

Om de bar in de keuken een wat meer luxueuze uitstraling te geven, kun je het beste voor iets anders kiezen dan krukken. Ga bijvoorbeeld voor kuipstoelen op verhoogde poten! Extra chique zijn de varianten met een bekleding van ruw leer, die ook nog eens heel comfortabel zitten. Wedden dat jij nooit meer uit die stoel vandaan wilt komen?
Bar in de keuken met stijlvolle kuipstoelenBron afbeelding

Gezellige details

Net als op de tafel in de woonkamer, is het ook aan de bar gezellig als er wat spulletjes op staan. Denk aan een paar boeken of tijdschriften, kaarsen, fruit en plantjes. Daarmee krijgt het geheel namelijk een nóg knussere uitstraling!

Wie echter niet zoveel ruimte heeft voor deze extra spulletjes op de bar, gaat voor versieringen aan de muur. Kies een mooie lijst uit en doe daar een vrolijke en stijlvolle print in! Het zijn deze details die de bar in de keuken compleet maken.

De bar in de keuken: voor allerlei gezellige momenten

Zoals uit deze blog gebleken is, zijn er een heleboel manier van styling te bedenken. Dit maakt dan ook dat je de bar in de keuken op jouw favoriete manier kunt ontwerpen en inrichten. Om er vervolgens heel wat gezellige momenten aan te beleven. Van ontbijt, tot lunch, tot diner!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply