Niet iedereen beschikt over groene handen. Geloof ons maar: daar ben je heus niet de enige in. En dat maakt ook helemaal niet uit! Gelukkig zijn er verschillende basistips voor het tuin bijhouden – het onderwerp waar we het in deze blog over hebben. Deze tips kan iedereen uitvoeren. Lees dus snel verder!

Begin niet te ingewikkeld

Je hebt misschien de neiging om groots uit te pakken met het tuin onderhouden: flinke planten hier, ingewikkelde bloemen daar. Hoewel dat er natuurlijk beeldschoon uitziet, is het al snel wat te hoog gegrepen. De eerste tip luidt daarom: blijf realistisch en kies niet voor een te ingewikkelde opzet van je tuin.

Dit is een belangrijke gedachte om in het achterhoofd te houden als je een nieuwe tuin gaat ontwerpen. Maar ook als je momenteel een te ingewikkelde tuin in bezit hebt, is het de overweging waard om deze op de schop te nemen. Daar maak je jezelf uiteindelijk gelukkiger mee!
Basistips voor het bijhouden van je tuin

Een schema voor bewatering

Het belangrijkste voor planten en bloemen? Water! Dit vormt toch wel de basis van het bestaan van deze groene vrienden. Om ze in leven te houden, is het een idee om een bewateringsschema op te stellen – zodat je nooit een waterbeurt overslaat.

Zeker in droge zomers is dit een waardevol idee! Als er niet genoeg regen uit de lucht valt, is dit dé manier om je planten groen te houden. Zoek per soort op hoe vaak en hoe veel water er wenselijk is, en maak hier een schema bij.

Ken de seizoenen

De seizoenen spelen een grote rol in de natuur, en daarbij ook bij tuin onderhouden tips. Houd deze altijd in het achterhoofd! Alleen zo zorg je voor een optimale groei en bloei in je tuin.

Zo is de lente er om te zaaien en om compost te strooien. De zomer vormt het hoogtepunt voor de tuin: water geven, onkruid wieden en de boel bijhouden vormen hierbij de belangrijkste uitgangspunten. In de herfst is het tijd om te oogsten, bijvoorbeeld als je een moestuin hebt. De winter vormt de rustperiode, hierin kun je voorbereidend werk doen voor de warmere maanden.
Deze tips mag je niet missen als beginnende tuinier

Haal alleen de essentials in huis

Wie fanatiek aan het tuinieren gaat, heeft al snel de neiging om allerlei gereedschap in huis te halen. Maar let op: dit is heus niet altijd nodig voor tuinonderhoud! Probeer het onderhoud van tuinen zo basic mogelijk te maken: zo kun je het overzicht houden en weet je beter waar je aan toe bent.

Ook voorkom je op deze manier dat het een zooitje wordt in de tuin. Wie overal gereedschap in de weg heeft liggen, kan niet volop genieten van de tuin. En dat willen we natuurlijk voorkomen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply