Is het tijd om de slaapkamer opnieuw te behangen? Of wil je gewoon eens een andere sfeer in de slaapkamer zonder dat je enorme verbouwingen nodig hebt? Het behangen van de slaapkamer is even een flinke klus, maar als je er een beetje handig mee bent is het in een dag gepiept. Een professionele behanger kan het zelfs nog sneller! Het resultaat is een prachtige slaapkamer die er meteen weer als nieuw uitziet. Zeker als je één van deze 10 originele en bijzondere ideeën gebruikt voor het behangen van jouw slaapkamer.

1. Perfect industrieel

Denk jij dat je echt een grove bakstenen muur nodig hebt om een industriële slaapkamer te creëren? Dat hoeft helemaal niet als je kiest voor het juiste behang! Vele malen goedkoper en je hebt in een handomdraai de perfecte look voor de industriële slaapkamer.

Behang dat muur imiteert

www.muralswallpaper.com

2. Rustiek landschap

Wil jij een zo natuurlijk mogelijke slaapkamer? Of lijkt het jou gewoon fantastisch om midden in de natuur te slapen? Breng het landschap gewoon naar binnen door te kiezen voor een landschapsbehang. Het bestaat in vele soorten en maten, zoals bossen, bergen, de zee, een stad… Net waar jij je het lekkerst bij voelt.

Bomenbehang voor slaapkamer

www.nextluxury.com

3. Modern chique

Je kunt elke slaapkamer in een handomdraai modern en chique maken als je kiest voor een modern behang. Je kunt kiezen voor een patroonbehang, maar ook een effen behang in de juiste kleur kan je helpen de goede sfeer te creëren. En uiteraard heb je de mogelijkheid om op elke muur ander behang te gebruiken.

Chique behang in de slaapkamer

www.decozilla.com

4. To the moon

Ben jij dol op de maan of hou je van de sterren? Dan is het misschien wat voor jou om te kiezen voor behang op maat, met een foto van de Hubble Telescoop. Dit behang geeft een heel bijzondere sfeer in de slaapkamer en is uniek en heel rustgevend.

De maan in de slaapkamer

www.muralswallpaper.co.uk

5. Retro behang

Wil jij de slaapkamer in retro stijl inrichten? Veel mensen kiezen dan voor felle kleuren, maar in de slaapkamer is dat niet ideaal. Dit aparte fotobehang is wel heel geschikt om een retro stijl te creëren. Je kunt het standaard kopen, maar je kunt het ook bestellen op maat met allemaal eigen foto’s in zwart-wit of sepia.

fotomuur in de slaapkamer

www.theidearoom.net

6. Scandinavische vormen

De Scandinavische stijl maakt vaak gebruikt van geometrische vormen die samen een patroon vormen. De kleurcombinaties zijn vaak zwart-wit of wit met pasteltinten. Heel rustgevend, stijlvol en ruimtelijk! Dit behang is ideaal als je de slaapkamer Scandinavisch wilt inrichten.

Geometrisch Scandinavisch behang in de slaapkamer

www.eliza-rose.com

7. Luxe marmer

Wil jij je slaapkamer een luxe uitstraling geven? Dan is dit marmer-behang echt wat voor jou! Het marmer wordt zo natuurgetrouw mogelijk op het behang afgedrukt. Het is wel belangrijk dat je het precies goed plakt, want als de lijnen van het behang niet op de juiste manier aansluiten, ziet het er meteen nep en lelijk uit.

Marmerpatroon op behang slaapkamer

www.muralswallpaper.com

8. Modern én brocante

Als er twee stijlen zijn die zich niet met elkaar laten combineren, dan zijn het wel modern en brocante. Dit behang heeft echter de unieke eigenschap dat het bij beide stijlen past. Je kunt de slaapkamer zowel modern inrichten of kiezen voor allerlei brocante items: het behang geeft in beide stijlen precies de juiste sfeer.

Modern of brocante behang in de slaapkamer

www.athoughtfulplaceblog.com

9. Imitatie hout

Hout in de slaapkamer is helemaal in de mode. Maar er zijn nog maar weinig huizen waarin houten wanden zitten. Veel vaker heb je gewoon een gipsen muur of een gestucte wand die er glad uitziet. Dankzij het juiste behang kun je echter zonder veel moeite tóch die prachtige houten muur in de slaapkamer krijgen!

Planken als behang

www.huisjekijken.com

10. Waterkunst

Ben jij een kunstzinnig type dat de zenuwen krijgt van effen behang in de slaapkamer? Deze behangkunst is dan absoluut iets voor jou. Eventueel kun je deze muur zelf ook verven, wanneer je kiest voor glasvezelbehang. Het zelf schilderen van de muur van de slaapkamer is een flinke klus, maar kan ook heel mooi én origineel zijn!

Waterverfbehang in de slaapkamer

www.weandthecolor.stfi.re

Dankzij een nieuw behang in de slaapkamer ziet de hele ruimte er anders uit. Er ontstaat een heel nieuwe sfeer, zonder dat je daarvoor de kamer hoeft te verbouwen. Nog een praktische tip voor het behangen: hoe kleiner de slaapkamer, hoe lichter de kleuren zijn die je moet kiezen. Donkere tinten maken een kleine slaapkamer namelijk nog kleiner, waardoor een benauwd en opgesloten gevoel kan ontstaan. Kies dus in een kleinere ruimte voor lichte tinten, pastelkleuren en wit.

Share.

About Author

Leave A Reply